Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2009

Alumnes d'un postgrau visiten el Mercat del Centre

Els alumnes del postgrau han conegut el Mercat del Centre Els alumnes del postgrau han conegut el Mercat del Centre

Els participants al curs, directors i tècnics de mercats, han conegut com ha influït la darrera remodelació de l'equipament vilanoví en el seu funcionament

El Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú ha rebut aquest migdia la visita d'un grup de persones que participen en el Postgrau en gestió de mercats municipals, de la Diputació de Barcelona. Els organitzadors del curs han escollit l'equipament vilanoví com a exemple de funcionament d'aquests espais de comerç.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha manifestat que "el Mercat del Centre està considerat per la Diputació com un dels millors de Catalunya i la seva remodelació és un referent". Álvaro ha destacat que "el mercat conté la proximitat més directa amb el producte fresc", ja que s'hi ofereixen productes del territori que no necessiten intermediaris per arribar al punt de venda.

A banda dels 24 alumnes i els professors del curs, el grup ha comptat també amb representants de la Diputació, com són el cap de l'Oficina de Mercats i Fires Locals, Bernat Valls, i el coordinador i el gerent de l'Àrea de Comerç, Carles Rocabert i Marc Alegre, respectivament. En el recorregut pel mercat se'ls ha explicat la seva trajectòria i l'impuls que ha rebut amb la darrera remodelació, finalitzada el 1999.

Els participants al postgrau són directors i tècnics de mercats municipals. Abans de la visita al mercat vilanoví, els participants en el postgrau hauran estat també al Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès, amb la finalitat d'observar dos models diferents d'equipament. El postgrau, que s'ha iniciat al gener i finalitza al novembre, preveu més sortides d'aquest tipus en altres poblacions.

El Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú és dedicat als productes alimentaris i està situat en el centre neuràlgic de la ciutat. Va ser inaugurat l'any 1941 i en el transcurs del temps ha sofert diverses remodelacions i actuacions per tal d'adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors. Actualment compta amb 78 llocs de venda, on més de 200 professionals ofereixen productes frescos de tota mena.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00