Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/10/2010

La Mostra d'Entitats de Cooperació va omplir dissabte la plaça de les Neus

Enguany la mostra ha tingut lloc a la plaça de les Neus Enguany la mostra ha tingut lloc a la plaça de les Neus

S'ha iniciat la campanya de recollida per als bancs d'aliments de Càritas i la Creu Roja, que a partir d'ara es manté als centres cívics municipals

La Comissió de Sensibilització del Consell de Cooperació, amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va impulsar la Mostra d'Entitats de Cooperació que va tenir lloc dissabte. L'objectiu era difondre entre la ciutadania les iniciatives solidàries que es promouen des de la nostra ciutat. La mostra va ser el tret de sortida de la campanya de recollida d'aliments per als bancs de Càritas i la Creu Roja, que a partir d'ara es continuarà en els centres cívics municipals fins a final d'any.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, així com la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez, i el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, van passar per la mostra durant la tarda de dissabte. També hi va ser present David Minoves, director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que va comptar amb un estand.

Batucada Mostra entitats cooperacióA banda dels estands d'una vintena d'entitats, la plaça de les Neus va acollir actuacions sobre el dret a l'alimentació. Durant el matí els joves del Grup de Solidaritat Fem Pous van explicar un conte del Camerun i membres d'Enginyeria sense Fronteres van fer un joc sobre el risc energètic. A la tarda, una batucada va animar els vianants a visitar les parades i també es va gaudir d'un espectacle musical fet amb objectes reciclats, així com d'una actuació de pallassos per als infants.

En el marc de la mostra es van desenvolupar diferents activitats de sensibilització tant per als adults com per a la mainada, que van tenir lloc al vestíbul del Teatre Principal i a la Biblioteca Joan Oliva. Per altra banda, a l'estand de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es van exposar els diferents projectes de cooperació al desenvolupament subvencionats aquest any per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat.

A la tarda es va convidar a totes les persones assistents a xocolata de comerç just i coca, gentilesa del Gremi de Flequers del Nucli Antic. Durant tot el dia es van vendre productes de comerç just i es van realitzar activitats i jocs de sensibilització.

Les entitats que han estat presents en aquesta mostra són Acció Solidària amb el Sàhara, Afne, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Alumnes de l'Institut Manuel de Cabanyes, Casal D'amistat Cuba Garraf, Càritas, CC Ong Ajuda al desenvolupament, Club Esportiu VNG, Conosud, Cooperacció, Cooperavida, Creu Roja, Enginyeria Sense Fronteres, Esfa, Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes solidaris, Fundació Pau i Solidaritat, Fundació Salut i Societat Sense Fronteres, Fundació Vida Útil, Grup de Solidaritat Fem Pous, Intermón Oxfam i Mans Unides.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00