Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/06/2012

La Mesa d'Educació Ferroviària incorpora l'Escola de Manteniment de RENFE al projecte 'VNG capital educativa ferroviària'

  La trobada es va fer a la biblioteca del Museu del Ferrocarril      La trobada es va fer a la biblioteca del Museu del Ferrocarril

També s'ha acordat la participació del servei de museus de la Generalitat.

La Mesa d'Educació Ferroviària va guanyant pes específic en cada trobada que es succeeix. Divendres al migdia al Museu del Ferrocarril hi va haver una nova reunió en la qual es van incorporar el gerent i el cap de Formació de l'Escola Tècnica de Manteniment de RENFE, Mario Esquina i Jose Manuel Carreño, respectivament. A més, la mesa va acordar també la incorporació en l'ens del cap de servei de museus del departament de Cultura de la Generalitat, Josep Boyà.

Aquesta mesa, on hi conflueixen l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; la Generalitat de Catalunya, a través de la Fundació de Ferrocarrils; la UPC, a través de l'Escola Politècnica de VNG; RENFE; els tallers Integria; el Museu del Ferrocarril; l'Institut Lluch i Rafecas i el sindicat UGT, té per objectiu que Vilanova i la Geltrú esdevingui capital educativa de l'àmbit ferroviari. Amb aquest repte, des del mes de febrer la mesa s'ha anat trobant i afegint nous 'partners' (socis col·laboradors). En un primer terme, la mesa s'ha plantejat l'objectiu d'aconseguir que l'Institut Lluch i Rafecas sigui el centre on s'imparteixi la formació professional de grau mig (cicles formatius) d'aquest àmbit. Sobre aquest tema, pròximament hi haurà una visita a la ciutat de responsables del departament d'Ensenyament de la Generalitat per conèixer la potencialitat i capacitat que té la capital del Garraf per desenvolupar aquests cicles formatius, tenint en compte que hi ha la voluntat explícita de col·laborar amb RENFE i Integria per poder disposar dels seus tallers i aules a l'hora de fer la formació pràctica dels moduls formatius.

La reunió de divendres va evidenciar l'interès de totes les parts implicades per fer realitat aquest projecte. Segons va afirmar el gerent de l'Escola Tècnica de Manteniment, Mario Esquina, aquest vincle de col·laboració "és una oportunitat per consolidar l'Escola Tècnica de Manteniment de RENFE i les instal·lacions de RENFE-Integria a VNG". Així mateix, el gerent de l'escola tècnica va posar de manifest la "bona sintonia entre l'institut Lluch i Rafecas i l'escola tècnica de manteniment" a l'hora de desenvolupar aquesta nova línia de col·laboració.

Per la seva banda, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens va destacar la importància de la incorporació a la Mesa d'Educació Ferroviària de "Renfe i d'Integria com a elements claus perquè es pugui fer realitat aquesta paradigma". A més, la regidora d'Educació va explicar que en una reunió prèvia amb el rector de la UPC, es va fer "evident el compromís de la universitat en aquest projecte a través de la continuïtat del màster de sistemes ferroviaris que es realitza a VNG".

Tot i que la mesa no es tornarà a reunir fins al mes de setembre, divendres vinent i, amb motiu de la reunió del Consell Assessor del màster, hi haurà una nova trobada entre els principals responsables del projecte: l'Escola Politècnica Superior de VNG; el Museu del Ferrocarril i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00