Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/06/2016

Es presenta el projecte SensorCity, una prova pilot per personalitzar l'experiència turística de VNG

Es tracta d'una prova pilot en la qual hi col·laboren inicialment vuit establiments amb el segell de Destinació Turística Familiar

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posarà en marxa, a través de l'Agència Pública d'Innovació, Neàpolis i la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de VNG el projecte SensorCity, una prova pilot basada en la nova tecnologia iBeacon. Aquest és un projecte finançat al 50% per la Diputació de Barcelona i la resta per Neàpolis i l'Ajuntament de VNG, que en la fase de proves s'aplicarà comptant amb els establiments reconeguts amb el segell de turisme familiar.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens han presentat aquest matí el projecte SensorCity que utilitza tecnologia innovadora incipient. L'alcaldessa Lloveras ha qualificat la iniciativa “d'eina tecnològica que farà possible una experiència de turisme familiar de major qualitat i més personalitzada i adaptada a la diversa tipologia de visitants que tenim”. Neus Lloveras ha destacat que un dels objectius del projecte, en aquesta primera fase “és millorar l'experiència dels visitants de VNG mitjançant l'app Vilanova +”. Aquesta setmana vinent es posa en marxa l'experiència pilot amb vull establiments públics i privats. Durant l'estiu s'ampliarà la prova fins a 30 establiments amb segell de Destinació Turística Familiar, una part de la totalitat d'establiments que compten amb aquest segell.

Per la seva banda, la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens ha explicat que el projecte SensorCity és un bon exemple de l'acció de Govern definida pel mateix Pla d'Acció Municipal on hi coincideixen línies estratègiques com “la innovació, el turisme familiar i la façana marítima”. Ariadna Llorens ha explicat que l'iBeacon representa l'aplicació de l'Internet de les coses i és “una tecnologia llançada per Apple el 2013 que ha evolucionat molt als Estats Units però a Catalunya és molt novedosa”. “És una tecnologia incipient i poc utilitzada”.

ibeacon2El projecte SensorCity utilitza unes balises que donen informació en temps real, prèvia descàrrega de l'aplicació Vilanova +. Actualment ha assenyalat la regidora d'Innovació, “aquesta app compta amb més de 6.500 usuaris i més de 500 establiments”. Així mateix, Ariadna Llorens ha explicat que aquesta prova pilot s'inicia amb la col·laboració de vuit establiments de la ciutat, principalment de la façana marítima. La prova pilot s'allargarà fins al setembre amb l'objectiu de tenir informació sobre el funcionament del projecte amb l'objectiu d'aplicar-lo al conjunt de l'activitat econòmica, lúdica, cultural i d'oci i lleure que té la ciutat.

Finalment, la regidora Ariadna Llorens ha posat de manifest que aquest projecte “té entre els seus objectius promoure l'economia digital de VNG”. De fet per realitzar-lo s'ha comptat amb Spotlio, coworker de Neàpolis que ja en el mandat passat va desenvolupar l'aplicació Vilanova+ per a l'Ajuntament de la ciutat. Segons Ariadna Llorens, el projecte SensorCity “és una aposta claríssima per esdevenir ciutat innovadora i tecnològicament avançada” amb l'objectiu d'introduir “eines que puguin generar activitat econòmica i capacitat de generar recursos”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00