Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2010

La Primavera Republicana al Penedès, a la Biblioteca Cardona

  Exposició : primavera republicana al Penedès Exposició : primavera republicana al Penedès

L'exposició, que permet conèixer com es vivia al Garraf i al Penedès durant la II República, es pot visitar del 3 al 7 de novembre

La biblioteca Armand Cardona Torrandell acull del 3 al 27 de novembre l'exposició La primavera republicana al Penedès: 1931 - 1936.

L'exposició, que permet conèixer com es vivia a les comarques de l'Alt i Baix Penedès i al Garraf durant la II República, mostra al públic el gran nombre de projectes, que durant aquests sis anys es van desenvolupar en els municipis de les nostres comarques i arreu del país, els quals van incidir directament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Aquestes millores van ser molt palpables en els camps de l'educació, la cultura, l'urbanisme, les infraestructures i la salut.

L'exposició consta de sis àmbits temàtics: El context general: Món, Europa, Espanya / Catalunya, El Penedès en temps de República, Els Personatges, El món associatiu, Els ajuntaments i els municipis i Els conflictes.

Aquesta exposició és fruit del projecte Tots els noms, coordinat per l'Institut d'Estudis Penedesencs, i que durant els anys 2008-2009 va fer una recerca sobre l'impacte de la Segona República i la Generalitat Republicana en els 47 municipis del Penedès (Alt i Baix Penedès i Garraf). El resultat de la recerca mostra que, amb la participació dels ajuntaments, es van desenvolupar un gran nombre de projectes que van millorar la qualitat de vida dels ciutadans. 

Primavera republicana al Penedès

La inauguració de l'exposició es farà a la biblioteca Armand Cardona el dimecres 3 de novembre, a les 19 h. L'acte anirà a càrrec d'Àngels Parés, professora i una de les comissàries de l'exposició.

Organitza: Institut d'Estudis Penedesencs
Col·labora: Biblioteca Armand Cardona Torrandell
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00