Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2012

Èxit rotund de la 1a Fira Ambiental

La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va poder tastar la xocolata de comerç just cuinada amb una cuina solar La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va poder tastar la xocolata de comerç just cuinada amb una cuina solar

Públic de totes els edats va omplir places i carrers de la ciutat per gaudir de la 1a Fira Ambiental aquest diumenge. El mercat d'intercanvi i 2a mà va tornar a ser un èxit.

Al voltant de 8.000 persones han participat en els actes al voltant del Dia del Medi Ambient que s'han celebrat a VNG, amb una 1a Fira Ambiental que va acollir 7.000 visitants en 4 hores.

La regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, es mostrava molt satisfeta per l'alta implicació de la ciutadania en jornades com aquesta, i no descarta que tingui continuïtat en els propers anys. Albà ha volgut agrair també la implicació de totes les entitats i persones participants.

El 5 de juny se celebrava el Dia Mundial del Medi Ambient, i l'Ajuntament de VNG va organitzar actes durant tota la setmana. L'acte central es va fer el mateix dimarts 5, amb la lectura del manifest "Tinguem cura del nostre planeta" a càrrec dels alumnes de primària de les escoles participants a l'Agenda 21 escolar, i amb una conferència sobre clima i medi ambient del meteoròleg de TV3 Tomàs Molina.

Els actes també van incloure una conferència sobre les "smart cities" i una sessió informativa per conèixer la moneda social turuta, o una sessió de documentals ambientals i cinema ambiental a la fresca.

La primera Fira del Medi Ambient de diumenge va ser el punt àlgid d'una setmana que començava amb activitats esportives com la caminada popular per l'espai natural dels Colls i Miralpeix, o una activitat d'iniciació a la navegació en llagut. La passejada en BTT, la sortida en caiac o la mostra d'objectes reciclats i reutilitzats pels escolars al CRIA van acabar d'arrodonir una setmana molt participativa.

Diumenge La Fira del Medi Ambient va ocupar diversos espais del centre de la ciutat, en total 12 mil metres quadrats.
L'Espai de l'Energia, a la Plaça de les Neus, acollia una vintena d'expositors, amb la possibilitat de provar diferents vehicles elèctrics, de consultar dubtes sobre la factura elèctrica amb establiments d'instal·ladors de serveis, o de conèixer què són les energies renovables que aprofiten l'energia solar per escalfar aigua calenta o per generar electricitat.
Els visitants van poder tastar la xocolata feta amb una cuina solar, i escoltar un grup de música que utilitza l'energia del sol per generar l'energia necessària per tocar. Els tallers infantils o el sorteig d'aparells comptadors d'energia van ser altres activitats de l'Espai de l'Energia.

El mercat de segona mà i d'intercanvi, un cop més, va ser un èxit rotund. En aquesta 4a edició comptava amb el doble de taules, 200, i va tornar a demostrar que pot continuar creixent. La reutilització d'objectes com roba o estris de la llar és el leit motiv d'un mercat que cada vegada té més adeptes. Un mercat on per segona vegada es potenciava l'ús de la moneda social local, la turuta, que va aconseguir 30 nous socis.

L'espai de l'Agenda 21 escolar, a la plaça Llarga, va acollir diversos racons, com el de les paraules, on es va poder escoltar les experiències en matèria de medi ambient que es duen a terme a Vilanova i la Geltrú. La sostenibilitat, la solidaritat o el reciclatge vans er protagonistes en tots aquests racons.

Finalment, i coincidint amb la Fira Ambiental, l'espai de l'artesania d'autor es va traslladar diumenge a la plaça de les Cols per oferir articles fets a mà, potenciant el respecte pel medi ambient.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00