Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/06/2016

L'Ajuntament de Lleida visita l'Economat

L'Economat es va inaugurar el mes de març de 2015    L'Economat es va inaugurar el mes de març de 2015

El model de funcionament de l'Economat de Vilanova i la Geltrú s'ha convertit en un referent per a diverses poblacions catalanes, que estudien implantar un servei similar

Si el passat mes de maig visitaven l'Economat del carrer del Recreo diversos representants de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal d'Osona, i dels ajuntaments de Cardedeu, La Roca del Vallès, Esplugues de Llobregat, El Masnou, Manlleu, Centelles, Martorell, Sant Sadurní Anoia i Vilassar de Dalt; aquesta setmana han estat dos responsables tècnics de la Regidoria de Polítiques per al Dret a les persones de l'Ajuntament de Lleida, a més del responsable de la Fundació Banc dels Aliments de Lleida, els que han volgut conèixer de primera mà el model de funcionament i d'èxit del servei de distribució d'aliments de VNG, per tal d'estudiar la possibilitat d'implantar un model similar a la ciutat de Lleida.

La ciutat, amb més de 100 mil habitants, parteix d'una situació inicial similar a la que hi havia a Vilanova i la Geltrú, amb un sistema de repartiment de lots d'aliments, i amb diverses entitats que donen el servei, en aquest cas sense coordinació entre elles, i diversificant les entregues en diversos punts repartits per la ciutat.
És per això que els responsables lleidatans han valorat especialment com l'Economat ha aconseguit convertir-se en un projecte de ciutat, que ha obtingut i segueix treballant per la col·laboració d'empreses, el reaprofitament de minves dels supermercats, i donacions; a banda de les vessants pedagògiques i formatives del projecte vilanoví, que va més enllà de la funció essencial per la qual es va crear l'Economat.
Des de l'Ajuntament de Lleida també s'ha valorat com a aspecte clau de l'èxit la col·laboració i la co-construcció del projecte conjuntament amb Càritas, en un pla d'igualtat, i des del primer moment en que es va començar a dissenyar.

L'Ajuntament de Lleida es va interessar per l'experiència vilanovina després de conèixer l'Economat el mes de març, quan va ser seleccionat com un dels 10 millors projectes d'innovació social a Catalunya, i es va presentar a la 4a Jornada '10x10 Càpsules d'Innovació Social', celebrada al CosmoCaixa.

L'Economat sempre ha estat i estarà obert a compartir generosament el seu procés de construcció i de desenvolupament amb altres municipis que vulguin iniciar un recorregut semblant.

L'Economat de VNG
El març de 2015 es posava en marxa l'Economat de Vilanova i la Geltrú, un servei social de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat. Però, més enllà de dignificar i garantir l'alimentació bàsica, l'Economat s'ha consolidat com un projecte de ciutat.
L'Economat de VNG és un projecte co-construit i co-liderat per Càritas i per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al que s'hi sumen 28 empreses, 120 persones voluntàries, i 10 entitats que col·laboren de manera permanent amb l'organització d'actes de sensibilització i suport.

Notícia relacionada

Notícia relacionada


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00