Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/08/2007

Joves europeus parlen de la salut en una trobada a VNG

Els joves reunits a VNG han estat avui a l'Ajuntament  Els joves reunits a VNG han estat avui a l'Ajuntament

Estan allotjats al Molí de Mar, on intercanvien impressions i realitzen activitats al voltant de la responsabilitat d'un mateix sobre el seu cos

Un grup de 36 joves europeus són aquests dies a VNG, en una trobada organitzada per l'associació Barcelona Voluntària. L'objectiu de la seva estada a la ciutat és intercanviar opinions sobre la salut i la responsabilitat que té cadascú en cuidar-se. El regidor de Mobilitat i adjunt a l'Alcaldia, Xavier Carbonell, els ha rebut aquest matí al Saló de Plens de l'Ajuntament. 

Els participants a la trobada formen part d'entitats juvenils catalanes, d'Armènia, de Geòrgia, d'Itàlia, de Polònia i d'Ucraïna. Van arribar el 3 d'agost i se n'aniran l'11, de manera que han pogut viure la Festa Major de VNG. En la seva estada estan allotjats al Molí de Mar. Segons el responsable de projectes de Barcelona Voluntària, Lluc Martí, l'espai ha estat idoni per reunir-se i desenvolupar els tallers i activitats esportives i recreatives emmarcats en la trobada. En aquesta ocasió el tema de l'intercanvi ha estat la salut, però l'objectiu, segons Lluc Martí, és promoure la responsabilitat, les relacions humanes i l'aprenentatge intercultural. En aquest sentit, ha destacat la participació enriquidora de persones dels nous països del Caucas, que permet als joves occidentals apropar-se a una realitat diferent. 

Així mateix, s'ha manifestat satisfet que aquests joves de l'Est europeu hagin pogut venir, ja que s'havien trobat moltes dificultats per obtenir visats. El regidor Xavier Carbonell ha expressat l'interès de la ciutat de VNG a rebre persones de diferents països. Per a Carbonell, l'intercanvi de relacions personals és una vessant més de la promoció de la ciutat. Així mateix, el regidor s'ha posat a la pell dels joves explicant la seva experiència en un intercanvi similar i ha destacat com de constructiu és visitar un país sota una visió diferent de la turística. 

L'associació Barcelona Voluntària té com a una de les seves prioritats establir punts de trobada entre joves europeus. Per això es pretén que a partir de l'intercanvi a VNG s'estableixi contacte entre els seus participants per reproduir-ne de nous en altres països en un futur. Aquesta activitat a VNG ha comptat amb el suport de la Comissió Europea.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00