Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/07/2015

Camp de treball internacional del Nowa Reggae, a Vilanova i la Geltrú

   Molí de Mar Molí de Mar

Joves, d'entre 18 i 25 anys, realitzaran tasques de col·laboració en l'organització del festival vilanoví

Una dotzena de nois i noies procedents de Rússia, Bielorússia, Txèquia, Suïssa, Itàlia, Polònia i Madrid, participaran la setmana vinent en un Camp de Treball Internacional, organitzat per l'entitat Nowa Reggae i el Servei Civil Internacional, en col·laboració de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Els joves que tenen edats compreses entre els 18 i els 25 anys, s'estan al Molí de Mar del 13 al 20 de juliol, realitzant activitats que combinen el lleure amb el desenvolupament d'un projecte que, en aquest cas serà la col·laboració en l'organització del festival del Nowa Reggae que se celebra a la ciutat el 17 i 18 de juliol.

A banda de les diferents tasques assignades durant la seva estada a Vilanova i la Geltrú, que inclouen l'organització d'aquest festival de reggae amb projecció internacional, els nois i noies també coneixeran i es relacionaran amb el teixit associatiu i cultural de la ciutat. Algunes de les activitats previstes són la preparació i desenvolupament d'un joc de pistes per a infants de 8 a 12 anys que estan realitzant els casals d'estiu a les escoles El Cim i Pasífae, la preparació i assistència organitzativa del festival Nowa Reggae, assaig amb els Bordegassos de Vilanova, participació en una regata de llaguts de la Confraria de Pescadors, així com accions per conèixer el funcionament i els mecanismes d'autogestió de les entitats juvenils de la Nau del Ferrocarril. Aprofitaran per visitar la instal·lació i el conjunt del patrimoni ferroviari del Museu del Ferrocarril.

- Camps de Treball

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes clau dels camps de treball, ja que permeten reduir distàncies entre els diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre els diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. En definitiva, es tracta d'una eina per a la construcció de la pau, mitjançant la convivència intercultural, el treball i l'aprenentatge mutu, que fomenta la cohesió social entre els pobles d'Europa.

Per participar en un Camp de Treball Internacional cal tenir 18 anys i fer la sol·licitud a través d'alguna de les entitats que coordinen a Catalunya aquesta modalitat. En el cas de Vilanova i la Geltrú, l'Oficina Jove Garraf disposa d'una Assessoria de Mobilitat Internacional, on les persones interessades poden obtenir informació sobre els camps i els tràmits alhora de fer les sol·licituds, de manera personalitzada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00