Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/11/2008

Presentació del laboratori estratègic de ciutat sobre prospectiva econòmica i de www.vilanovaempresa.cat

Tomàs Álvaro i Anna Punyet, a la presentació d'aquest matí      Tomàs Álvaro i Anna Punyet, a la presentació d'aquest matí

Se celebrarà una sessió de treball amb experts i oberta al debat amb l'objectiu de dinamitzar i apropar idees noves al sector econòmic local i comarcal

El dimecres dia 5 de novembre es durà a terme una sessió de treball amb un grup d'experts en economia, empresa i societat civil, per tal d'analitzar l'estudi realitzat des de l'àmbit d'Empresa, Fires i Observatori Econòmic de la regidoria de Desenvolupament local, que estableix les futures realitats de VNG a partir de l'observació i les dades que desprèn l'informe.

Segons ha explicat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la informació i Promoció de la ciutat, Tomàs Álvaro, serà una sessió de treball amb experts i oberta al debat amb l'objectiu de dinamitzar i apropar idees noves al comerç i l'empresa local i comarcal. El regidor ha afegit que la jornada vol servir per valorar quines accions cal implementar per potenciar els aspectes favorables i per fer desaparèixer les conseqüències negatives de la situació actual, a través, per exemple, de mecanismes de correcció que millorin els procediments.

Els experts que participaran a la sessió de treball son Sanjai Peters, llicenciat en econòmiques a Cambridge, consultor del Banc Mundial, i professor de l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa de Barcelona; Anna Cabré, doctora en demografia per la UAB; Francesc-Marc Álvaro, periodista i assagista; l'arquitecte Òscar Valverde; Salvador Baig, gerent de l'Institut Municipal d'Educació i Treball; Joaquim Carbonell, gerent de Neos, coneixement i aprenentatge; Xavier Cardona, president de l'ADEG; José Luis de la Torre, directiu de Redman; Jordi Gálvez, president de la delegació del Garraf de la Cambra de Comerç; i Àlvar Garola, economista de l'UPC.

El conductor de la sessió, que se celebrarà a l'Hotel Cèsar, serà Lluís Sàez, sociòleg, professor d'ESADE i consultor de la UOC.

Nou web vilanovaempresa.cat

www.vilanovaempresa.cat, que agafa el testimoni de l'antic web promeco, és una eina a disposició dels empresaris de la ciutat, així com per a empreses de fora que tinguin interès a establir-se a Vilanova i la Geltrú.

Segons ha explicat la tècnica responsable de la pàgina, Anna Punyet, aquesta està estructurada en diferents apartats que volen contemplar cadascuna de les fases d'un procés empresarial (assessorament i informació, creació i emprenedoria, i consolidació i creixement). S'hi reflecteixen també les diferents accions que des de la regidoria de Desenvolupament local es realitzen de manera periòdica per donar suport al teixit empresarial (Laboratoris estratègics, Indicadors socioeconòmics, Campus Empresa, etc.).

Hi ha, a més a més, informació complementària, com ara tots els recursos que es posen a l'abast d'una persona que vol engegar una iniciativa empresarial, una agenda amb propostes interessants a nivell català, ajuts, subvencions i premis vigents, enllaços d'interès, estudis i publicacions locals sobre temes econòmics, servei d'informació estadística i altres.

La plana ofereix també la possibilitat de subscriure's al butlletí electrònic per tal de rebre informació periòdica actualitzada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00