Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2016

L'Espai Far fa un balanç positiu del primer estiu

El dia de la inauguració ja hi van passar un miler de persones    El dia de la inauguració ja hi van passar un miler de persones

3.719 persones han visitat l'equipament des del mes de juliol. La resta de museus de la ciutat també fan una valoració molt positiva de la temporada d'estiu

L'Espai Far, la novetat museística d'aquest 2016, ha estat un èxit els primers mesos de funcionament. Des que va obrir portes, més de 3.700 persones han visitat l'equipament.
L'Espai Far va obrir les seves portes el passat 16 de juliol amb un miler de visitants que no es van voler perdre l'acte d'inauguració d'aquest nou equipament museístic de la ciutat. I durant tot l'estiu, més de 2.700 persones han pogut gaudir del nou museu de temàtica marinera.
Pel que fa a la tipologia de visitants, destaquen especialment les famílies, tant vilanovines com estrangeres, i també són molts els veïns del barri que s'han apropat a conèixer el nou museu. De fet, molts dels visitants han mostrat la seva satisfacció per poder tornar a reviure el fenomen de la Carpa Juanita i poder gaudir del patrimoni mariner de la ciutat.

El passat cap de setmana, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, l'Espai Far va fer una jornada de portes obertes diumenge, que va atreure un centenar de visitants. Balanç molt positiu, doncs, de la primera temporada de l'Espai Far, que a banda de tenir una molt bona acollida entre els visitants, la seva obertura va tenir un important ressò, tant als mitjans de comunicació com a les xarxes socials.

A partir de l'1 d'octubre l'Espai Far farà horari d'hivern, i es podrà visitar de dimecres a diumenge de 10 a 14 h, i els divendres i dissabtes de 16 a 18 h.

Pel que fa a la resta d'equipaments museístics de la ciutat, aquest estiu prop de 5.000 persones han visitat el Museu Balaguer, Can Papiol i la Torre Blava.
L'estiu d'enguany ha portat als museus gestionats per l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer una consolidació de les xifres de públic que han visitat i que han participat en les activitats programades durant aquests mesos.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha rebut més de 2.600 visitants. Entre aquestes persones, més de 1.500 han participat dels diferents actes i activitats d'estiu organitzats al museu.
Cal destacar l'augment de visites provinents del turisme nacional i internacional durant els mesos de juliol i agost. Aquest increment ha suposat un 35% més de visitants respecte l'any passat.
De les activitats programades enguany, cal destacar l'exposició “Llaverias i el mar”, que finalitza aquest proper 25 de setembre. Al voltant de la mostra s'han realitzat diferents activitats complementàries, com visites comentades, tallers pel públic familiar, itineraris al voltant del món mariner de la ciutat i una taula rodona per tractar la figura del pintor Joan Llaverias, nascut a Vilanova.
Com a novetats en la programació estiuenca, cal destacar la posada en marxa de la passejada històrica “A través dels símbols. La iconografia que amaguen façanes i monuments”, realitzada per l'empresa ARC, gestió cultural S.L. Es tractava d'un itinerari per diferents edificis i monuments de Vilanova i la Geltrú que ha facilitat conèixer més a fons el significat dels elements iconogràfics que s'hi poden trobar. L'activitat ha comptat amb un total de 120 assistents en les seves diferents sessions.

Pel què fa al Museu Romàntic Can Papiol, enguany ha rebut la visita de més de 1.800 persones durant aquest estiu. Les visites temàtiques, com “El rebost de l'àvia” on es fa una immersió en el món culinari del segle XIX, o el taller infantil d'estiu “Juguem? Formes de diversió del segle XIX ” on els més petits poden conèixer com s'entretenien i passaven el temps lliure els seus homòlegs de fa més d'un segle; han tingut una gran acceptació per part dels visitants. Cal destacar, un any més, la consolidació de la visita teatralitzada a la casa “Hostes vingueren, que de casa ens tragueren”.

A més, també s'ha realitzat el cicle de tast de vins “L'aperitiu i el vi català” organitzat pel celler 12 DO'S i patates Piqué amb més de 100 assistents en les diferents sessions organitzades.

La Torre Blava - Espai Guinovart ha obert les seves portes del 19 de juny al 18 de setembre els diumenges a la tarda en horari de 18 a 21h. Amb una afluència de públic de més de 700 visitants, ha tingut 300 visitants més respecte el mateix període de l'any 2.015.


Entre tota aquesta programació estiuenca, cal destacar la col·laboració de l'Organisme Autònom amb els actes de la Festa Major de la ciutat, amb la jornada de portes obertes al Museu Balaguer i a la Torre Blava, l'acte de procuració dels pabordes 2016 a Can Papiol, la participació del Museu Romàntic Can Papiol a la gincama de la Festa Major i la visita “Simbologia maçònica: La força de les imatges” que va congregar més de 70 assistents.

També cal fer esment a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, que han tingut lloc el cap de setmana del 16, 17 i 18 de setembre. Tant la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com el Museu Romàntic Can Papiol, han participat amb diverses activitats. Pel què fa al Balaguer, es va realitzar l'activitat infantil “Llaverias a tot color”, i l'itinerari “A través dels símbols. La iconografia que amaguen façanes i monuments”. Per la seva part, Can Papiol va programar la col·laborar amb una jornada de portes obertes el passat diumenge 18 de setembre. Aquesta jornada, va coincidir amb el darrer dia d'obertura pública de l'espai aquesta temporada.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00