Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/08/2013

Festa Major a la Geltrú i al Tacó

Gegants de la Geltrú  Gegants de la Geltrú

Entre dimecres i dijous se celebren els actes centrals d'aquestes dues festes de barri

La Geltrú i el Tacó celebren entre avui i demà els actes centrals de les seves festes major. Música, sopars, balls, entremesos i moltes més activitats són les ofertes que proposen a ciutadans i visitants de la nostra ciutat.

Així doncs, la Geltrú prepara per aquesta tarda la Tabalada d'aniversari, a partir de dos quarts de sis de la tarda des de la plaça dels Alumnes Obres. El recorregut passarà pel c. de Cristòfol Raventós, rbla. del Castell, c. de Sitges, c. de Josep Mascaró, pl. dels Lledoners, c. de Bonaire i pl. de l'Església. Les colles de música són les Diablesses de la Geltrú, la Colla Jove dels Diables de Ribes, Taboo Percussió, Ball d'Enveja i els Tabalers de la Collada-Sis Camins.

I a les nou del vespre se celebraran els tradicionals sopars a la fresca pels carrers del barri. Més tard, a partir de les deu de la nit,a la plaça de l'Assumpció hi haurà música en viu amb el grup Sausy A dos quarts d'una de la nit hi haurà l'actuació dels Bordegassos de Vilanova. I a partir de la una de la nit, a la plaça de l'Assumpció, hi haurà concert de música amb afro-sambla collective.

Per al dia de Santa Maria, a partir de les vuit del matí, pels carrers i places de la Geltrú hi haurà les matinades, amb diversos grups de grallers.

A dos quarts d'onze del matí, pels carrers i places de La Geltrú, se celebrarà el Truc a la festa, a càrrec del tabalers de les Diablesses de la Geltrú i del Drac de la Geltrú. A la mateixa hora, a l'església parroquial de la Geltrú, es farà l'Ofici solemne en honor a la Mare de Déu. En acabar, la Cercavila de l'Espígol portarà les Diablesses de la Geltrú, Dracs de la Geltrú, Bessons del Drac de la Geltrú, Mulasses de Vilanova, Gegants de la Geltrú, Moixiganga, Ball de Cotonines, la Carpa i el Porró i els diables de Vilanova des de la pl. de l'Assumpció fins a la pl. dels Lledoners, on, a dos quarts de dues del migdia, es farà el vermut conecrt, a càrrec dels grallers de la cercavila.

A partir de les set del vespre es faran les Vespres de Festa Major a l'església parroquial. I a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça de l'Assumpció, hi haurà sardanes i ball a la plaça, amb la Cobla Sitgetana.

La Festa Major de la Geltrú posarà el seu punt i final divendres 16, amb el Dia del gos. A dos quarts d'onze del matí, a la plaça de l'Assumpció, hi haurà una vetllada musical a càrrec del grup Moixaina Folk Irlandès i Català Música celta. I a les dotze de la nit, a la plaça de l¹Assumpció hi haurà coets de final de festa.

Quant a la Festa Major del Tacó, el programa d'actes s'inicia a les 11 del matí amb la pedalada popular pels entorns del barri. A les dotze del migdia es farà l'activitat Pinta el teu mocador de festa major, un taller infantil que tindrà lloc a l'avinguda de Vilafranca. A les cinc de la tarda hi haurà taller de malabars i a les sis de la tarda, gimcana infantil, a la plaça de la Cucanya. A les set de la tarda començarà la cursa estil navette a l'avinguda de Vilafranca i les finals del campionat de quatrola al Centre Cívic Tacó. A dos quarts de nou del vespre hi haurà una cucanya a la plaça de la Cucanya. I a partir de les deu de la nit, batucada de vigília amb la colla Son da Rua Revoluçao. A dos quarts d'onze hi haurà una projecció d'imatges antigues del Tacó a la façana del Centre Cívic. I a partir de les onze de la nit, se celebrarà el gran ball de revetlla amb l'Orquestra Quartz.

I per demà dijous, dia de Santa Maria, a partir de les deu del matí, hi haurà matinades a càrrec del Grup de Tabals de la Colla de Diables de la Collada. A les onze del matí se celebrarà la missa solemne de Festa Major a l'església de Sant Pere del Tacó-Armanyà. I a les dotze del migdia hi haurà parc infantil a l'avinguda de Vilafranca. A la una del migdia, es farà l'homenatge a la gent gran del barri al Centre Cívic. A les dues es farà la festa de l'escuma infantil. A la tarda, a partir de les cinc, hi haurà el V Memorial Maria Luisa Puche a l'estadi de futbol dels Alumnes Obrers i parc infantil a l'avinguda de Vilafranca. De les sis a les vuit del vespre tindrà lloc el concurs de truites de patata i a les nou del vespre hi haurà la botifarrada de Festa Major. La jornada es clourà amb el V Murcirock.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00