Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/10/2008

Les biblioteques municipals aporten un ampli ventall d'activitats fins a fi d'any

Enguany es commemora el 50è aniversari del Jabato  Enguany es commemora el 50è aniversari del Jabato

Destaquen exposicions, tallers d'escriptura i la presentació del conte guanyador del Premi Mercè Llimona

A la Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell destaca la xerrada al voltant de l'exposició, 'El Jabato: un heroi transgeneracional', a càrrec de Xavier Garriga, el dia 14 de novembre.

Aquesta exposició, que es pot visitar des del dilluns 27 d'octubre al dissabte 15 de novembre, és un recorregut per la història de l'heroi dels anys 60 a través de la col·lecció del col·leccionista vilanoví Xavier Garriga, coincidint amb la commemoració del 50è aniversari d'El Jabato.

El Jabato és una sèrie d'historietes creada per Víctor Mora i Francisco Darnís, guió i dibuix respectivament, l'any 1958. El personatge de Jabato representa l'heroi enamorador i el de Taurus el barbut i atractiu gegant. Ambdós són ibers que combatien els excessos dels emperadors romans i sempre que poden aprofiten per lluitar al costat dels pobles que lluiten contra els romans.

A banda, el divendres 21 de novembre s'iniciarà una exposició en col·laboració amb el Museu del Ferrocarril que donarà testimoni de l'aparició dels trens en els còmics. El mateix dia es celebrarà una conferència sobre la repressió i la invisibilitat de les dones afganeses i la força per lluitar de les dones saharauis.

També hi haurà un taller d'escriptura adreçada a qualsevol persona interessada en la literatura infantil i juvenil.

Finalment destaca el conte de Nadal, el número 5 de la col·lecció El Ginjoler.

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà es podrà veure l'exposició Fons Zerkowitz creada a partir de la col·lecció fotogràfica de l'Arxiu Comarcal, que s'iniciarà el 4 de novembre i finalitzarà el dia 22 del mateix mes.

Altres activitats seran un taller per adults, el microconte a càrrec de Joan Pinyol, on es farà conèixer les seves característiques i es donaran consells per assolir la màxima brevetat i eficàcia narrativa per a les creacions pròpies. I la presentació del conte guanyador del XI Premi de literatura infantil il·lustrada Mercè Llimona 2008, La draga sense escates

Conjuntament s'organitza el servei de biblioteca mòbil al Mercat de Mar que es va iniciar el setembre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00