Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/06/2012

Les platges de VNG obtenen 3 banderes blaves i 5 certificats SICTED

Les platges de la ciutat tornaran a tenir 3 banderes blaves   Les platges de la ciutat tornaran a tenir 3 banderes blaves

Les platges de Vilanova i la Geltrú destaquen per la seva qualitat. A més de les banderes blaves, aquest estiu s'han concedit 5 distintius de qualitat, un per cadascuna de les platges del municipi.

Vilanova i la Geltrú destaca per la qualitat de les seves platges. I és que l'Ajuntament treballa any rere any perquè els usuaris i usuàries puguin gaudir d'unes platges de qualitat i respectuoses amb el medi ambient. Des de fa ja 5 anys les 5 platges de la ciutat (la del Far de Sant Cristòfol, la de Ribes Roges, la d'Adarró, la de Sant Gervasi i l'Ibersol) compten amb un sistema de gestió de la qualitat (Q de qualitat i SICTED – Qualitat en destinació) i de medi ambient (ISO 14001 i EMAS) a través dels quals s'analitzen i es controlen totes aquelles actuacions que tenen incidència sobre el medi, així com sobre la qualitat dels serveis.

El passat dissabte la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, va assistir a l'acte de lliurament de les banderes SICTED que aquesta temporada 2012 onejaran a les 5 platges de la ciutat.

A banda d'aquestes certificacions, aquesta setmana s'han conegut les banderes blaves que s'ha atorgat a tot l'estat espanyol. A Vilanova aquest 2012 les platges de Ribes Roges, Adarró i Sant Gervasi tornaran a comptar amb la bandera blava que atorga un jurat internacional format, entre altres, per la Fundació d'Educació Ambiental i les Agències de les Nacions Unides per al Medi Ambient i per al Turisme.

La bandera blava és el guardó més reconegut a nivell mundial pel que fa als serveis que es presten a les platges, la seva qualitat i el respecte pel medi ambient. Alhora de concedir-les el jurat valora que tinguin accés lliure, que siguin gestionades com a espais públics, que disposin d'informació transparent, que compleixin amb la legislació litoral i ambiental, la seguretat física de la sorra i de l'aigua, o que disposin d'un servei de salvament i socorrisme.

Aquests darrers dies, a més, l'"Instituto para la Calidad Turística Espanyola, (ICTE)" ha lliurat les banderes Q de platges i ports esportius, entre les quals hi ha les 5 platges de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu de l'Ajuntament és continuar treballant per la millora continua de les platges de la ciutat per buscar l'excel·lència i aconseguir el reconeixement que ho acrediti. Tot plegat amb un doble objectiu: d'una banda, que els ciutadans i ciutadanes se sentin satisfets de les platges del municipi; i de l'altra, molt important en els temps actuals, atraure visitants d'altres indrets amb l'argument de la qualitat. Així, l'aposta de l'Ajuntament pel manteniment d'aquestes certificacions és una mesura d'impuls a l'activitat turística.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00