Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/11/2012

Es posa en marxa el Servei d'Activitat Econòmica

El nou servei s'ubicarà a les dependències de la Regidoria de Promoció Econòmica       El nou servei s'ubicarà a les dependències de la Regidoria de Promoció Econòmica

L'Ajuntament de VNG obre el Servei d'Activitat Econòmica per gestionar els tràmits d'emprenedors i empreses, i per adreçar-los als diferents organismes competents

En les properes setmanes entrarà en funcionament el Servei d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'un servei que ha de servir per atendre i acompanyar emprenedors i empreses en els diferents tràmits que gestiona l'Ajuntament, i per adreçar-los als diferents organismes de suport.

La iniciativa respon a la voluntat del govern de la ciutat de facilitar els tràmits a les persones que vulguin iniciar una activitat econòmica a la ciutat, però també per ajudar les empreses que ja hi funcionen. 

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha recordat que "aquest servei és una finestreta única empresarial, per posar les coses fàcils a la gent que té ganes de tirar endavant, on una mateixa persona gestionarà els tràmits que calgui fer amb l'administració local gràcies al treball transversal amb altres departaments". La intenció, segons Figueras, és donar prioritat i agilitar les demandes d'obrir nous negocis i de generar activitat econòmica i crear llocs de treball a la ciutat.

El Servei d'Activitat Econòmica vol fer l'acompanyament a les empreses existents i als nous emprenedors durant tot el procés empresarial, i també es coordinarà amb altres agents econòmics com l'IMET, la Mancomunitat o NODE Garraf per liderar els serveis a l'empresa que hi ha a la comarca.

En una segona fase, el servei buscarà inversors perquè escullin la ciutat per establir els seus negocis. En aquest sentit, es vol convertir en una de les oficines que el Departament de Treball de la Generalitat té per tot el territori per captar inversors d'arreu. Per això treballarà també amb entitats financeres per aconseguir finançament per als projectes.

A banda, si el servei detecta projectes empresarials que es poden incloure en el Mapa de l'Emprenedoria de la ciutat, se'ls derivarà cap als nous espais de cowork dels que disposarà VNG.

Aquest projecte va adreçat a totes les persones que vulguin rebre informació o assessorar-se a l'hora de muntar o consolidar una empresa o negoci. L'oficina estarà ubicada a les dependències de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, a la Plaça de la Vila número 11, planta baixa. D'aquesta manera s'optimitza els recursos d'ubicació i personal que ja existeixen a l'Ajuntament.

Entre d'altres tràmits s'hi podrà gestionar llicències, permisos, taxes, bonificacions, subvencions o accions formatives.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00