Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2010

La biblioteca Armand Cardona dedica la darrera setmana de gener al National Geographic

   La cartogràfia és un tret característic d'aquesta publicació    La cartogràfia és un tret característic d'aquesta publicació

Aquesta publicació s'ha convertit en una de les revistes més conegudes i amb més prestigi de tot el món

La biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell dedica la darrera setmana del mes de gener a la reconeguda publicació National Geogràfic.

Ara fa més de dos segles que, a finals del mes de gener, es va fundar l'organització National Geographic Society als Estats Units, amb el propòsit d'incrementar i difondre els coneixements geogràfics i tenint com a objectiu avançar cap al coneixement general de la geografia i el món entre el gran públic.

Des d'aleshores realitza beques d'exploració i publica mensualment la revista, National Geographic, que va ser fundada per 33 homes interessats en "organitzar una societat per a l'increment i la difusió del coneixement geogràfic" i de la qual Gardnier Greene Hubbard va ser el seu primer president. 
National Geographic, primera edició

The National Geographic Magazine, més tard escurçat a National Geographic, es va publicar per primera vegada nou mesos després de la fundació de la societat, convertint-se en una de les revistes més conegudes al voltant del món i fàcilment reconeguda per les seves característiques vores grogues. 
National Geographic- portada
És tracta d'una publicació mensual que, a banda dels articles sobre llocs, història i racons del planeta, també és reconeguda àmpliament per la seva qualitat d'edició i els seus estàndards en les fotografies, el que la converteix en la llar dels millors periodistes gràfics del món. Fins i tot va publicar fotografies a color a començament del segle XX, quan aquesta tecnologia era incipient. 

Un altre dels trets més reconeguts d'aquesta revista son els freqüents mapes detallats que ofereix sobre les regions que visita, de manera que els arxius dels mapes de la societat han estat utilitzats pel govern dels Estats Units en moments on els seus recursos cartogràfics eren limitats. 

La National Geographic Society també ha explorat l'ús de la televisió com a mitjà per difondre els viatges dels seus corresponsals i programes d'interès educatiu, cultural i científic a la llar de moltes persones. 

Actualment la revista es publica en diferents idiomes, incloent japonès, castellà, hebreu, grec, italià, francès, alemany, polonès, coreà, portuguès, xinès, txec, romanès, rus, búlgar i neerlandès. A la biblioteca municipal Armand Cardona Torrandell, a banda de l'edició espanyola de la revista National Geographic, també hi ha un gran nombre de material editat per aquest segell i que tracta temes com els viatges, la natura, la geografia, la història o la fotografia, entre d'altres. Durant aquesta setmana i fins final de mes s'exposarà una selecció d'aquest fons.

Més informació a National Geographic
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00