Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2017

Els museus de la ciutat s'omplen d'activitat al febrer

Espai Far, Museu Víctor Balaguer i Museu Romàntic Can Papiol ofereixen diverses activitats, sobretot el cap de setmana   Espai Far, Museu Víctor Balaguer i Museu Romàntic Can Papiol ofereixen diverses activitats, sobretot el cap de setmana

L'Espai Far s'apunta a les visites gratuïtes del primer diumenge de mes

Els Museus de Vilanova i la Geltrú enceten el mes de febrer amb la novetat de la visita comentada gratuïta del primer diumenge de mes a l'Espai Far.
A partir d'aquest mes, s'oferirà una visita comentada per a tots els públics cada primer diumenge de mes a les 12 del migdia, coincidint amb que aquest és el dia que l'entrada al museu és gratuïta. Amb aquesta acció es vol donar a conèixer de manera més personalitzada les col·leccions del museu, possibilitant als visitants conèixer diferents aspectes curiosos dels objectes exposats.

D'altra banda, el proper dissabte 18 de febrer a les 12 h des de l'Espai Far s'ha programat un itinerari per les escultures del Barri de Mar. El recorregut se centrarà en les escultures de la Pasífae i Ariadna en el cercle, d'Òscar Estruga; el monument a Francesc Macià, de Josep Maria Subirachs; el sitial Gaudí de Salvador Aulèstia; i l'escultura Homenatge als homes del mar. Una activitat per posar en valor les escultures públiques de la façana marítima i donar a conèixer la seva història. Per a participar-hi cal reserva prèvia al telèfon de l'Espai Far: 600 509 223

Pel que fa al Museu Víctor Balaguer, aquest diumenge 5 també celebra el primer diumenge de mes amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h. Les places són limitades.
Per diumenge 12 a les 12 h ha programat "La Pinacoteca: origen d'una col·lecció". Una visita comentada per aprofundir en la història de la Pinacoteca del museu, des dels seus inicis fins als nostres dies.
El preu és de 3,05 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Dijous 16 de febrer a les 19.30 h es farà la xerrada "Lletres i Arts. Visions de Ramon Casas". Antoni Clapés llegeix "La Vídua". Des de la Institució de les Lletres Catalanes i el comissariat de l'Any Ramon Casas s'ha programat un cicle de xerrades a diferents museus. L'escriptor Antoni Clapés farà una lectura de l'obra "La Vídua" a la Pinacoteca del Museu.
El preu és gratuït, però les places són limitades. Per això cal fer reserva prèvia.

Dissabte 18 a les 12 h es farà la presentació del llibre de poesia "Alprazolam" de Gener Barjola Bizarro. Un poemari intimista, valent, que despulla completament l'autor i el submergeix en les seves fòbies i fílies, on emergeixen els monstres i els records, les vivències i les pèrdues.
Preu gratuït i places limitades.

Per als més petits, diumenge 19 a les 11.30 h, taller familiar de Màscares de Carnaval. L'objectiu és descobrir el museu i crear màscares a partir d'algunes de les obres d'art de la col·lecció. Per a nens i nenes de 3 a 7 anys, gratuït, però amb reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Museu Balaguer, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

En el cas del Museu Romàntic Can Papiol, aquest diumenge dia 5 també se celebra el primer diumenge de mes, amb una visita comentada gratuïta a les 12 h. Cal fer reserva prèvia perquè les places són limitades.

Diumenge següent, dia 12, a les 11 h, visita familiar a Can Papiol. Una visita dinamitzada dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida quotidiana al segle XIX. Preu: 4,10 euros adult, i gratuït per als infants. Amb reserva prèvia.

I per diumenge 19 a les 12 h han programat "Oci i formes de diversió en temps dels Papiol", una visita al voltant de les formes lúdiques i de divertiment de la societat del 1800, tant les característiques de les classes privilegiades com les pròpies de les famílies més humils. El preu és de 5,10 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats del Museu Romàntic Can Papiol cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00