Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/01/2008

Visita del diputat de Cultura als equipaments culturals de VNG

  diputat de Cultura, l'alcalde de VNG i la regidora de Cultura visiten La Sala  El diputat de Cultura, l'alcalde de VNG i la regidora de Cultura visiten La Sala

La Diputació de Barcelona reitera el suport a les polítiques culturals dels municipis

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la regidora de Cultura, Isabel Pla i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jose Manuel González, han visitat aquest matí diversos equipaments culturals de la ciutat en què l'administració provincial hi col·labora. La Biblioteca Joan Oliva, el Teatre Principal, el Museu Papiol i La Sala han estat objecte d'interès en aquesta primera visita del nou diputat Jose Manuel González a VNG.

Joan Ignasi Elena ha destacat la participació de la Diputació de Barcelona tant pel que fa als equipaments com a les programacions culturals de la ciutat. En aquest sentit, l'alcalde de VNG ha explicat que la institució té una "especial presència a la xarxa pública de biblioteques". Segons l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, des de la posada en marxa de la nova biblioteca Armand Cardona Torrandell, en el mandat corporatiu 1999-2003, s'ha incrementat notablement el nombre d'usuaris a les dues biblioteques municipals, actualment "s'ha doblat el nombre global d'usuaris a les biblioteques de VNG, amb uns 700 usuaris diaris només a la bibioteca Joan Oliva".

Per la seva banda, el diputat de cultura Jose Manuel González ha reiterat el compromís de la institució provincial de donar suport a les polítiques culturals dels municipis. Jose Manuel González ha anunciat també l'inici d'una nova etapa "on la Diputació vol impulsar la cultura de proximitat". Aquest objectiu, segons el diputat de cultura es basa en primer lloc "en donar suport als ajuntaments per afavorir els motors locals de la cultura i en segon lloc ampliant els públics i aconseguint que hi hagi més gent que s'acosti a la cultura per poder construir una societat més culta".
En relació a aquesta qüestió, Joan Ignasi Elena ha assenyalat que a VNG “"a cultura de proximitat suposarà que hi hagi activitats de tipus cultural a tots els barris".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00