Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2008

S'aprova la contractació del servei d'informació i vigilància ambiental de la platja llarga

  A la Platja Llarga s' oferirà servei de vigilància ambiental i servei d'informació sobre els valors naturals d'aquest espai

El servei,que es posa en marxa aquest cap de setmana, comptarà amb tres informadors ambientals.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú contractarà el servei d'informació i vigilància ambiental de la Platja Llarga a l'empresa La Vola Serveis Ambientals.

La voluntat de l'equip de govern, que aquest dimarts va aprovar a la Junta de Govern Local la contractació d'aquesta empresa, és proporcionar a la zona de Platja Llarga un servei de vigilància ambiental i d'informació als usuaris sobre els valors naturals d'aquest espai. En aquest sentit, a partir d'aquest cap de setmana es posa en marxa la campanya que comptarà amb tres informadors, que coordinaran els horaris per tal que sempre hi hagi una persona atenent els visitants i usuaris i, en horari de màxima afluència dos informadors. La funció d'aquestes persones és atendre tothom qui s'acosti fins aquest paratge i alhora vetllar perquè es respectin les normes d'ús de la zona protegida.

Aquesta primera fase del servei de vigilància i informació està previst que es faci durant quatre mesos, ja que paral·lelament l'Ajuntament de VNG manté converses amb el Departament de Medi Ambient i el Ministeri de Medi Ambient per desenvolupar aquestes tasques de vigilància, protecció i sensibilització de la Platja Llarga.

L'Ajuntament de VNG creu necessari protegir, preservar i conservar aquest espai per tal que esdevingui una zona renaturalitzada com a ecosistema de dunes i zona humida del litoral. Així va quedar constatat en els diferents convenis signats amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat; l'Institut Català del Sòl i amb la promotora Sub¡rats Berenguer.

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez ha explicat que un dels objectius establerts en els convenis signats era 'que l'Ajuntament vigilés i preservés aquest espai'. Per aquest motiu, ha dit Iolanda Sánchez, 'l'Ajuntament de VNG vol dotar de personal Platja Llarga per fer la funció de vigilància i informació la ciutadania dels aspectes i valors naturals d'aquest paratge'.

Entre les accions que ja ha realitzat l'Ajuntament de la ciutat amb l'objectiu de preservar l'espai, hi ha el desenvolupament d'un Pla d'ocupació per fer les tasques de vigilància i d'informació ambientals; la realització d'un estudi ambiental i el Pla Especial de restauració de l'espai.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00