Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2017

El Centre d'Art Contemporani La Sala enceta temporada amb tres exposicions

El serbi Igor Simic va ser el guanyador del Premi Loop Discover 2016      El serbi Igor Simic va ser el guanyador del Premi Loop Discover 2016

El premi Loop Discover, un projecte de recerca sobre l'exili i el premi Donart enceten el mes de març la temporada d'arts escèniques i visuals a la ciutat

Aquest divendres s'inicia la programació d'exposicions al Centre d'Art contemporani LA SALA.
A les 19 h s'inaugura l'exposició itinerant "Premi Loop Discover", una mostra de videocreació contemporània internacional, a la Sala de les Voltes.
L'exposició recull els vídeos finalistes del premi de vídeo creació Discover, que va néixer amb l'objectiu d'apostar i reconèixer la recent producció de vídeos i films d'artistes visuals. El premi és una iniciativa de LOOP Barcelona amb el patrocini d'Estrella Damm, obert a la comunitat artística internacional.
L'acte d'inauguració de divendres comptarà amb la regidora de Cultura, Teresa Llorens; el subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultura, Toni Cabré; i la comissària del festival LOOP, Carolina Ciuti.

L'exposició reuneix les 10 peces que van ser seleccionades per un jurat professional, juntament amb el vídeo més votat pel públic mitjançant un canal online. El guanyador d'aquesta edició del Premi LOOP Discover va ser Igor Simic (Sèrbia, 1988) amb l'obra Melancholic drone (2015).

Els altres artistes presents a la mostra són: Stijn Demeulenaere (Bèlgica), Pol González Novell (Espanya), Louis Henderson (Regne Unit), Daniel Jacoby (Perú), David Krippendorff (Alemanya), Lauren Moffatt (Alemanya), Daniel Monroy Cuevas (Mèxic), Paloma Polo (Espanya), Johanna Reich (Alemanya), i Jani Ruscica (Finlàndia).

"Premi LOOP Discover" és una de les mostres que formen part del Programa d'exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d'acostar l'art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
La mostra es podrà veure a Vilanova i la Geltrú fins el 30 d'abril. Divendres 9 d'abril a les 12 h, tindrà lloc una visita comentada de l'exposició a càrrec d'Alexandra Laudo, comissària de diverses exposicions i d'espais i plataformes d'art. L'activitat és gratuïta.
Més informació aquí 

Exili

D'altra banda, dilluns 6 de març a les 19.30 h s'inaugura l'exposició "Exili", projecte de recerca de Martí Sanchís Aibar, estudiant de segon de batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré.

Martí Sanchís presenta el seu treball de recerca a LA SALA. A través dels seus dibuixos reflexiona i mostra la realitat de la crisi dels refugiats. La mostra acull una vintena de dibuixos digitals de gran qualitat i tècnica que es podran veure fins al 12 de març a la Sala Oberta del Centre d'Art Contemporani LA SALA.
Aquesta exposició s'inclou dins la línia de Suport a la Creació que des de la Regidoria de Cultura s'està impulsant per tal de vetllar per les realitzacions d'artistes i professionals locals i comarcals, tant els que ja tenen trajectòria com els joves creadors o que aporten un format innovador que inclou un cert risc creatiu.

Premi Donart
Finalment, divendres 10 de març a les 19 h s'inaugura l'exposició "Habitar dins del cor", de Roser Oter. Aquesta ceramista i escultora ha rebut enguany el reconeixement del Donart.
El premi Donart, que ha convocat anualment des de 2006 l'Associació de Dones la Frontissa i que ha estat comissariat per Francesca Calaf, té l'objectiu de reconèixer i donar visibilitat a la trajectòria de les dones artistes. L'any passat va arribar a la seva desena edició, i per celebrar-ho, es va fer una exposició col·lectiva amb la participació de les guanyadores del premi d'aquests deu anys.
Enguany el Donart s'ha redefinit, i enlloc de premi és un reconeixement a la creativitat de la dona dins de les arts plàstiques en totes les modalitats: pintura, fotografia, escultura, instal·lacions, vídeo..
La trajectòria seleccionada es presenta al públic en una exposició al Centre d'Art Contemporani la Sala coincidint amb el mes de març, dins dels actes del Dia de les Dones.

L'exposició "Habitar dins del cor" reuneix una selecció de peces escultòriques de ceràmica i quadres de l'artista Roser Oter. Les peces són el resultat d'un llarg procés de creació, on l'artista fusiona les tècniques i emocions. Són peces conceptuals, de reflexió, en les que l'artista aboca la seva preocupació de l'individu en relació amb ell mateix i el seu entorn. És una obra senzilla, acurada, plena de subtileses, que transmet puresa i sensibilitat.
L'exposició es podrà veure fins al 9 d'abril a la Sala de les Columnes del Centre d'Art Contemporani LA SALA.

Com a activitat complementària, diumenge 12 de març a les 12 h hi haurà una visita comentada a la mostra a càrrec de l'artista.
I divendres 24 de març, a les 19 h, es farà una taula rodona al voltant del paper de la dona en l'art. Amb les intervencions de Mireia Rosich, directora del Museu Víctor Balaguer; Rosa Solé, presidenta de La Frontissa Associació de Dones; Ester Alsina, doctora en història de l'art, investigadora d'art i artista; i Francesca Calaf, pintora, poetessa, i comissària del Donart.
Les activitats són gratuïtes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00