Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2010

Es dóna el tret de sortida a la Fira de Novembre

Instant de la lectura del pregó al Saló de Plens                     Instant de la lectura del pregó al Saló de Plens

Manel Milà ha destacat en el seu pregó la capacitat de Vilanova i la Geltrú per tirar endavant en moments complicats

El ribetà Manel Milà, enginyer industrial i exdirector general de Pirelli, ha estat l'encarregat de la Lectura del Pregó de la Fira de Novembre, que s'ha dut a terme aquesta tarda al Saló de Plens de l'Ajuntament. En el seu discurs, Milà s'ha definit com un cosí comarcal i ha explicat la seva relació amb Vilanova i la Geltrú des de la infància fins a l'actualitat.

Milà ha destacat que durant tota la història de la ciutat, tant en períodes bons com dolents, els vilanovins sempre han tingut la voluntat d'avançar, de crear i de millorar aplicant la creativitat i el esforços necessaris per aconseguir-ho. Per aquest motiu, l'enginyer industrial ha exclamat que la crisi ha acabat, de manera que ara cal recuperar valors del passat per tirar endavant, i ha afirmat que Vilanova i la Geltrú ho tornarà a aconseguir gràcies al seu important teixit associatiu, la seva forta tradició cultural i el seu caràcter llunàtic que la fa capaç d'ironitzar sobre ella mateixa.
signatura pregonerMilà ha signat també el llibre d'honor de la ciutat

En aquest sentit, el pregoner ha destacat el rol important que juga la Fira de Novembre en aquesta recuperació per no caure en el desànim i seguir engegant nous projectes col·lectiu i individuals per tal de potenciar i enfortir el lideratge comarcal que exerceix Vilanova i la Geltrú.

En la presentació del pregoner, Tomàs Álvaro, segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, ha destacat el paper rellevant que va jugar Milà en el conveni que van signar l'Ajuntament amb l'empresa Pirelli per tal que aquesta es quedés a la ciutat. A més, Álvaro ha destacat que malgrat el context de crisi, enguany la Fira "ha augmentat en nombre d'expositors, ja que recull les voluntats i el model firal que els empresaris i els comerciants volen".

L'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha agraït el pregó que ha realitzat Milà, ja que "ens ha sacsejat des de la base de l'optimisme, de la voluntat, de que és possible canviar la situació a partir de valors com el sacrifici i l'estudi".
tall cintaEls representants del comerç local tallant la cinta inaugural

Un cop finalitzat el pregó s'ha donat el tret de sortida oficial a la vintena edició de la fira, d'ençà de la seva recuperació l'any 1991, amb el tall de la cinta inaugural davant de l'Ajuntament, que l'han dut a terme representants del comerç local, l'autor del pregó i el propi alcalde de VNG.

Tot seguit, el grup musical Bulma ha estat l'encarregat de dur a terme el concert inaugural, mentre que les autoritats han iniciat un recorregut pel recinte firal distribuït entre la plaça de la Vila, rambla Principal, plaça de les Neus, plaça Soler i Carbonell i plaça d'Enric Cristòfol Ricart. 


Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2


Descarrega't la foto 3
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00