Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2012

Netegen la zona afectada per l'incendi forestal del mes de juny

El margalló de la zona ja s'havia recuperat força passades 4 setmanes de l'incendi   El margalló de la zona ja s'havia recuperat força passades 4 setmanes de l'incendi

L'Ajuntament de VNG, el de Castellet i la Gornal, la Diputació de Barcelona i les ADFs han contractat l'empresa que retirarà la fusta cremada de la zona a partir de dilluns

Dilluns vinent, 29 d'octubre, comencen els treballs de la primera fase de restauració d'una part de les 636 hectàrees cremades per l'incendi forestal dels passats 12 i 13 de juny. D'aquesta manera continua el Pla d'Acció posat en marxa les setmanes posteriors a l'incendi, i que es va iniciar amb les reunions entre l'Ajuntament de VNG, que lidera el Pla, l'Ajuntament de Castellet i la Gornal, la Diputació de Barcelona i les ADFs, a banda dels propietaris de les 63 finques afectades.

Les primeres reunions van demostrar la necessitat d'una acció conjunta entre administració i propietaris, que de seguida es van mostrar disposats a col·laborar.

La primera acció que es posa en marxa, doncs, és la retirada de la fusta de la zona cremada. Per un possible treball de reforestació caldrà esperar un parell d'anys, mentre es fa el seguiment de la regeneració natural, que ja s'està donant.

De fet, els tècnics municipals i de la Diputació ja han constatat com el margalló i altres espècies estan rebrotant a la zona, i per tant caldrà tenir especial cura en no fer-les malbé durant els treballs de neteja.

L'empresa de neteja forestal que farà la tala i extracció de la fusta cremada, adjudicada a través d'una taula de contractació, és la tarragonina Bio Forestal S.L. Aquesta primera fase d'actuació ha de conduir a la retirada de la fusta i a la neteja i ordenació del territori cremat. La fusta cremada es triturarà per fer-la servir de biomassa.

La superfície a tractar en el cas del terme municipal de Vilanova i la Geltrú afecta 77 hectàrees. La Diputació de Barcelona aporta 63 mil euros al projecte, fet que permetrà, conjuntament amb la comercialització de la biomassa extreta dels boscos cremats, que els propietaris es vegin afavorits amb la neteja de les finques a cost zero.

Després d'aquests treballs caldrà fer el seguiment de la pròpia regeneració de la zona cremada, i estudiar en una segona fase possibles actuacions de recuperació i reforestació amb espècies adequades a les característiques del terreny. 


Aquí podeu veure un ampli àlbum de fotografies de la zona fetes 4 mesos i mig després de l'incendi.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00