Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2008

Nou servei d'autobús entre el centre de VNG i els barris del Prat i de Santa Maria

   Xavier Carbonell, Manuel Villalante i Joan Ignasi Elena, aquest migdia Xavier Carbonell, Manuel Villalante i Joan Ignasi Elena, aquest migdia

La nova línia d'autobús interurbà tindrà 20 expedicions diàries i començarà a funcionar a partir de l'1 de juliol

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i el director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, han presentat aquest migdia al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG la nova línia d'autobús interurbà que connectarà el centre de la ciutat amb els barris de El Prat, Santa Maria i Cubelles. Aquest nou servei, comptarà amb 20 expedicions diàries i es preveu que sigui utilitzat per 24.800 persones l'any.

El director general de Transport Terrestre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Manuel Villalante, ha explicat que 'la posada en marxa d'aquesta nova línia, a partir de l'1 de juliol, suposarà millorar les comunicacions entre el centre de VNG i els barris situats al límit del terme municipal, així com també millorar la comunicació amb el municipi de Cubelles'.

La nova línia d'autobús interurbà dóna resposta a la reiterada demanda que l'Ajuntament de VNG ha fet davant la Generalitat per tal de donar servei als veïns d'ambdós barris del municipi, que fins ara no tenien transport públic al seu abast. En aquest sentit, l'Associació de Veïns del Prat de Vilanova havia expressat a l'Ajuntament de VNG ,de forma continuada, la necessitat de comptar amb algun tipus de transport públic, que donés servei a aquestes zones de la ciutat.

Aquest nou servei d'autobús suposarà una inversió anual de 117.968 euros, que anirà a càrrec de la Generalitat. L'empresa Cintoi Bus S.L. serà l'encarregada de gestionar aquest servei. Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, que inclou un conjunt de propostes per a la millora del transport públic de viatgers. El responsable del Transport Terrestre català, ha explicat que 'dins dels objectius del Pla, que el govern de la Generalitat té previst aprovar a principis de setembre, hi ha una ferma voluntat de reforçar la xarxa de transports de Catalunya amb serveis directes i competitius, però alhora també contempla petits serveis de vertebració del territori, amb dotacions mínimes a tots els municipis i barris del país'.

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha explicat que el govern municipal aposta per la mobilitat des de tots els aspectes: aparcaments soterrats, vies d'accés ràpid i transport públic. Mostra d'aquest interès és 'l'esforç extraordinari que ha suposat disminuir la freqüència de pas de l'autobús urbà dels 30 minuts als 20 minuts actuals'. Per l'alcalde, 'el transport no només ha de ser freqüent sinó també ha de permetre arribar a tot arreu'.

Millora de la connexió amb els barris
El nou servei d'autobús que ara s'impulsa millorarà les comunicacions urbanes connectant els diferents barris, potenciarà l'ús del transport públic per als desplaçaments interurbans amb Cubelles, i facilitarà, alhora, la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic.

Així, es garantirà l'accessibilitat en transport públic a l'estació de ferrocarril situada al centre de Vilanova i la Geltrú des dels barris de Prat de Vilanova i de Santa Maria, per tal de donar resposta a la demanda de mobilitat existent en aquestes zones, i facilitar els transbordaments modals.

La línia, que donarà servei a més de 24.800 viatgers l'any, discorrerà entre els municipis de Vilanova i la Geltrú i Cubelles, amb 4 parades al llarg del recorregut. En total oferirà 20 expedicions diàries, 10 d'anada i 10 de tornada, entre les 8.00 hores i les 20.00 hores, els dies feiners.

Aquests serveis formaran part del sistema tarifari integrat de l'Àrea de Barcelona. Així, els usuaris podran escollir entre tot el ventall d'abonaments disponibles d'acord amb les seves necessitats, i podran utilitzar altres serveis de transport públic amb el mateix bitllet, la qual cosa suposa un estalvi econòmic important.


Recorregut de la nova línia
La línia interurbana comptarà amb dues parades al Prat de Vilanova i una a Santa Maria. Pel que fa al recorregut serà el següent:

-plaça d'Eduard Maristany (estació d'autobusos)
-carrer del Pel·legrí Ballester / carrer del Pare Garí
-carrer del Pare Garí / plaça de Catalunya
-carrer de l'Aigua / carrer del Bruc
-carrer del Doctor Zamenhof / avinguda de Francesc Macià

El Prat:
-carrer de les Gavines / carrer del Prat
-carrer de les Xarxes / carrer de la Nansa

Santa Maria:
-carrer de les Mangnòlies / avinguda del Terme

Cubelles:
-avinguda de Catalunya
-Tèrmica (final de trajecte)

Serveis directes Barcelona-Vilanova
D'altra banda, també es reestructuraran les comunicacions existents entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, durant el darrer trimestre del 2007, es van implantar serveis directes entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona, dins del pla alternatiu de transport habilitat per la Generalitat per minimitzar la interrupció del servei ferroviari de Renfe, a conseqüència de les obres de l'AVE a Barcelona.

Un cop finalitzada la incidència, la Generalitat va atendre les al•legacions presentades per l'Ajuntament de VNG al Pla de Transport de Viatgers 2008-2012 on es reclamava aquest servei directe i per tant va decidir mantenir els serveis, atesa la important demanda de mobilitat existent. Ara, aquests serveis s'ajustaran per tal de respondre adequadament a les necessitats dels usuaris. Així, partir del mes de juliol, aquests nous serveis consolidats oferiran:

-10 expedicions directes entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú d'anada i tornada els dies feiners en hora punta.

-La resta del dia, s'oferiran 7 expedicions d'anada i tornada entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona, passant per Sitges i l'aeroport del Prat.

Aquests serveis s'afegiran a les vint expedicions (20 d'anada i 20 de tornada) corresponents a la línia Tarragona-Barcelona que fa anys que es troba en funcionament.

D'aquesta manera el servei d'autobús Vilanova i la Geltrú- Barcelona oferirà un total de 37 expedicions diàries en dies feiners.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00