Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2014

Ajuntament i ADEG visiten les instal·lacions de Venca

L'empresa vilanovina s'està obrint a mercats exteriors com França, Alemanya, Rússia o Bèlgica

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras; i el secretari general de l'ADEG, Isidre Also, van encapçalar ahir una delegació que va visitar l'empresa vilanovina Venca. La trobada va comptar amb la presència de Jordi González, director general de Venca; Jordi Badia, director d'IT; i Madeleine Rouchout, directora de col·leccions

Venca és empresa líder en e-comerç a l'estat espanyol, tenen 25 anys de trajectòria i son especialistes en moda i tèxtil per a dona, L'empresa, que pertany al grup 3SI, disposa d'un magatzem de 42.000 metres quadrats que els permet arribar a gestionar un volum de 22.000 paquets diaris. A l'actualitat Venca s'ha obert a mercats exteriors com França, o Rússia, i recentment Bèlgica i Alemanya. Compta amb un plantilla de 307 persones, amb una mitjana d'antiguitat de 15 anys a l'empresa. Enguany preveuen un increment de 8% en la facturació a l'aconseguir una creació i disseny molt ràpids dels diferents productes, i a l'especialització a través de les xarxes socials i internet. El període de lliurament de les comandes està en cinc dies i s'està treballant per aconseguir-ho en tres. Tot el disseny dels materials es fa a Vilanova i la Geltrú, mentre que els centres de producció estan repartits per tot el món, però també a Catalunya, com és el cas d'Igualada o Mataró. Venca també ha introduït en la seva forma de treball els Mètodes Àgils de Gestió i Decisió que permeten una major facilitat en la pressa de decisions i una major transparència.

Entre les principals dificultats de l'empresa es va citar la problemàtica per atraure talent cap a Vilanova i la Geltrú, degut a la barrera que suposen el túnels del Garraf, tant pel preu del peatge com psicològicament. L'empresa cerca perfils tecnològics, de màrqueting i de disseny, però amb experiència. També van destacar el fet d'haver ja establert contactes amb Neàpolis i la UPC per tal de millorar aquest aspecte del treball. També figura al capítol de dèficits la necessitat que la fibra òptica arribi a Venca, així com estudiar la viabilitat d'un transport llançadera des de l'estació del tren fins la zona de l'empresa per tal de millorar la mobilitat de les treballadores i treballadors de tota aquella zona industrial.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00