Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2009

El govern municipal lamenta el tancament de CEMEX

Roda de premsa de l'equip de govern, aquest matí        Roda de premsa de l'equip de govern, aquest matí

L'Ajuntament de VNG s'ha reunit amb la direcció de l'empresa, que ha confirmat la decisió de no produir més a la planta vilanovina

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha lamentat l'anunci de tancament de la fàbrica cimentera CEMEX. L'alcalde ha manifestat que "és una mala notícia per la ciutat i sobretot pels treballadors afectats", que són una cinquantena. L'equip de govern de l'Ajuntament de VNG es va reunir ahir amb la direcció espanyola de CEMEX i amb la direcció de la planta vilanovina, en la qual l'empresa va informar oficialment de la cessió d'activitat a la capital del Garraf.

Segons ha explicat Joan Ignasi Elena, l'empresa va manifestar la voluntat de no deixar cap treballador sense feina, de manera que els proposaran prejubilacions i reubicacions en altres plantes. L'Ajuntament de VNG s'ha posat a disposició del comitè d'empresa de CEMEX per tal de donar suport als treballadors.

Els motius de tancament de CEMEX són la davallada de vendes, segons va exposar la direcció de l'empresa ahir als membres de l'Ajuntament. Joan Ignasi Elena, doncs, descarta com a causa les inversions que havia de fer la planta vilanovina per actualitzar-se a la legislació ambiental, ja que "una empresa ha de poder funcionar amb el compliment de la normativa vigent". El cessament d'activitat de la fàbrica de ciment es preveu per d'aquí a dos mesos i encara no s'ha determinat què es farà posteriorment en les instal·lacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00