Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/09/2008

L'Ajuntament defensa el projecte del polígon industrial de la Masia d'en Barreres

Les obres, previstes des del 2006, evitaran la pols que genera el trànsit de camions i millorarà l'emmagatzematge de les empreses

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG, Joan Martorell, ha explicat que l'objectiu del consistori és garantir tant l'activitat de les empreses afectades com el desenvolupament de les obres d'urbanització del polígon de la Masia d'en Barreres. En aquest sentit, ha dit que l'Ajuntament és conscient de la dificultat que comporta la realització d'una obra d'aquestes característiques en un espai on es manté l'activitat, pel que estarà amatent a tot allò que pugui sorgir.

El regidor ha afegit que la realització d'aquestes obres és essencial per evitar la pols que genera el trànsit de camions i preveu un millor sistema d'emmagatzematge per a totes les empreses del sector, fet que també contribuirà a disminuir la contaminació a la zona. I que, tot plegat, facilitarà que les empreses s'adeqüin als requeriments mediambientals actuals.

L'Ajuntament de VNG ha mantingut diverses reunions amb representants de l'empresa Mago, arran dels problemes sorgits a l'inici de les obres i amb la voluntat de facilitar la màxima informació possible. Mago és una de les empreses afectades per les obres d'urbanització del Polígon industrial Masia d'en Barreres, amb la finalitat d'assolir acords que permetin el bon desenvolupament de l'obra i el manteniment de l'activitat per part de l'empresa.

Alguns dels aspectes treballats amb l'empresa han estat la cessió d'un terreny, mentre durin les obres, per a que hi puguin emmagatzemar producció, l'aclariment d'un tema referent a desnivells del terreny, i l'establiment de mecanismes per millorar la comunicació entre l'empresa i el consistori en tots aquells temes relacionats amb l'execució de l'obra.

A partir d'avui ja s'han reiniciat les obres i s'ha arribat a l'acord de mantenir el màxim informats a l'empresa en tot allò que els afecta.

Un projecte necessari
El projecte d'urbanització del polígon industrial de la Masia d'en Barreres està aprovat inicialment des del 2006 i, des de llavors, hi ha hagut temps per presentar-hi recursos. L'aprovació definitiva es va fer el 2007.

A banda, les obres estava previst que comencessin a principis d'aquest any, tot i que finalment es van posposar fins ara. L'Ajuntament va enviar una carta informativa el passat mes de maig a les empreses del sector explicant que les obres començarien properament i en què es recomanava que realitzessin les tasques de buidatge dels espais afectats per facilitar la feina.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00