Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/07/2010

Vilanova i la Geltrú tindrà a la tardor un Cruyff Court

  Els regidors vilanovins i les responsables de la Fundació Cruyff, aquest dilluns Els regidors vilanovins i les responsables de la Fundació Cruyff, aquest dilluns

Aquesta setmana han començat les obres de construcció d'aquest camp de futbol, que s'inaugurarà el 23 d'octubre

Vilanova i la Geltrú se sumarà a la llista de ciutats de tot el món que comptarà, a partir d'aquesta tardor, amb un Cruyff Court, fruit d'un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Cruyff Foundation

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure, de 30 x 20 metres, que tenen com a objectiu principal el foment de l'esport i el joc entre els infants i els joves, i que pretenen inculcar valors propis de l'esport com la responsabilitat, la integració, el joc en equip, la prevenció del sedentarisme o l'obesitat infantil.

Les obres de construcció d'aquest camp de futbol, que es trobarà ubicat al final del parc de la Quadra d'Enveja, han començat aquesta setmana, amb la voluntat de poder-lo inaugurar el 23 d'octubre.

La responsable del projecte Cruyff Court, Pati Roura, juntament amb els regidors de Serveis Viaris i Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz i Salvador Becerra, i tècnics municipals, van visitar ahir al matí l'espai on s'ha començat a construir aquest nou equipament esportiu.

Pati Roura va explicar que el projecte té com a finalitat apropar l'esport a tots els nens i joves. "Aquests camps de futbol són d'ús públic. Estan dins els barris, i prop d'escoles i instituts perquè volem que els nens i joves en gaudeixin i l'utilitzin. Volem promoure la pràctica de l'esport i fomentar valors com el respecte o la integració"

El regidor de Serveis Viaris, Juan Luis Ruiz, va explicar que el projecte està finançat per la Fundació Cruyff i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i va aprofitar per destacar els objectius socials que té el projecte. "Més enllà de la importància que mereix la vessant esportiva, voldria destacar la funció social i integradora del projecte que hi ha al darrera de la construcció d'aquest camp de futbol".

Aquesta experiència, molt arrelada a d'altres països com Holanda, on compten amb 110 camps, el Marroc, el Regne Unit o Sud Àfrica es va començar a implantar l'any passat al nostre país amb un primer Cruyff Court a la ciutat de Reus. Vilanova i la Geltrú serà, doncs, la segona ciutat catalana a gaudir d'aquest equipament.

A banda de les activitats que s'hi puguin anar organitzant i que estaran coordinades per les Regidories de Serveis Viaris, Esports i Participació, hi ha el compromís municipal de realitzar-hi 6 campionats al llarg de l'any, fora de l'àmbit competitiu, amb participació d'entitats esportives de la ciutat.


Descarrega't la FOTO
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00