Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2009

Els nens i nenes de VNG proposen crear nous espais recreatius

L'equip de govern ha rebut les opinions dels nens i nenes L'equip de govern ha rebut les opinions dels nens i nenes

Els alumnes que han pres part en el taller sobre el creixement de la ciutat voldrien un parc d'atraccions, millores en la mobilitat i més zones verdes

Els alumnes de sisè de primària que han participat avui en el taller Els infants opinen sobre la ciutat han proposat iniciatives que els aportin més espais recreatius. Poder-se moure amb transport públic còmodament i gaudir d'espais verds i nets són altres preocupacions que han traslladat aquest migdia a l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El taller que han protagonitzat s'inclou en el procés participatiu sobre l'Eixample Nord que ha promogut l'Ajuntament de la ciutat.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde, Iolanda Sánchez, i el segon tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, han recollit aquest migdia les conclusions de la jornada de treball dels nens i nenes al Centre Cívic de Sant Joan. Qüestionats per l'alcalde, els alumnes s'han mostrat contents d'haver tingut l'oportunitat de dedicar unes hores a pensar exclusivament en com volen que creixi la seva ciutat. Joan Ignasi Elena ha manifestat que "una de les coses màgiques que té la ciutat és que tots, grans, petits, joves, hi convivim. Per això la nostra idea ha estat sentir la vostra opinió, per obtenir una ciutat feta per tots".

Idees com la creació d'un parc d'atraccions i poder gaudir de centres de cinema, teatre, zones recreatives i un museu sobre l'Edat Mitjana, han estat les més votades pels infants. També veuen necessari un transport públic eficient i barat i més places amb vegetació, en què s'expandeixi la plantació del margalló per sobre d'altres espècies no autòctones. Així mateix, els interessen les polítiques de reciclatge i el manteniment dels carrers nets. Per a l'alcalde, més enllà d'escoltar les seves propostes, l'experiència ha estat interessant per detectar les seves preocupacions.

Aquest taller participatiu ha comptat amb 30 alumnes d'entre 11 i 12 anys de les escoles Ginesta, Arjau, Canigó, Pia i Santa Teresa de Jesús. L'empresa Gea21, que ja va conduir el procés participatiu d'adults sobre l'Eixample Nord, ha aplicat ara els seus mètodes de treball en el col·lectiu infantil. Els nens i nenes han descrit en primer lloc com imaginen una ciutat trista i una ciutat alegre, i ho han plasmat en maquetes i dibuixos. A partir d'aquesta pràctica s'han organitzat en grups temàtics, que han generat propostes sobre mobilitat, parcs i jardins, espais públics per jugar, manteniment de la ciutat neta i bonica i equipaments. Les conclusions es transmetran al Consorci de l'Eixample Nord i també es faran arribar a les escoles per treballar-hi a l'aula.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00