Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2008

Neàpolis acull aquest vespre el documental del mes de març

  Imatge del documental que es projecta avui a Neàpolis Imatge del documental que es projecta avui a Neàpolis

La globalització i els seus efectes es retraten a 'Resistència' de la cineasta Lucinda Torre

Aquest vespre es projecta a Neàpolis un nou títol del Documental del mes. 'Resistència', de la directora Lucinda Torre, mostra com en un món globalitzat els acomiadaments amenacen el futur de milers de treballadors, alguns dels quals van gosar negar-s'hi.

L'any 1993, 232 treballadors asturians de l'empresa metal·lúrgica Duro Falguera són acomiadats. La seva reacció, però, sorprendrà l'opinió pública: lluny d'assumir el futur d'atur i exclusió social que els espera, decideixen rebel·lar-se.

Resistència recull el conflicte laboral més llarg de la història europea, aprofundint en l'experiència viscuda durant més de 10 anys per un col·lectiu, els dels acomiadats de Duro Falguera, que fins i tot van estar un any tancats a la catedral d'Oviedo per evitar ser oblidats.

Una lluita paradigmàtica i única, que va concloure amb l'èxit rotund dels treballadors en aconseguir recuperar els seus llocs de treball i evitar que l'empresa abandonés la regió. Un relat de supervivència i dignitat en el que la cineasta Lucinda Torre reflexiona sobre algunes de les conseqüències del capitalisme global a les nostres democràcies. En definitiva, una pel·lícula sobre la classe obrera d'avui.

Vilanova i la Geltrú, a través l'espai municipal Neàpolis, està integrada en la xarxa CinemaNet Europe (CNE), un projecte que es desenvolupa a diferents països europeus amb la finalitat de distribuir documentals a les sales cinematogràfiques. El primer dijous de cada mes es proposa una estrena simultània a més de 100 ciutats europees. En el cas de Vilanova, les projeccions comencen a les 20 hores, a Neàpolis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00