Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2012

La Fira Rural Nature obre les seves portes del 30 de juny a l’1 de juliol al parc de Baix-a-mar

Cartell de Rural Nature Cartell de Rural Nature

El certamen està organitzat pel Centre de Formació Eqüestre Auriga i estarà dedicat molt especialment al món del cavall

El proper cap de setmana, del 30 de juny i 1 de juliol, tindrà lloc al Parc de Baix-a-mar, la fira Rural Nature. Aquest certamen, dedicat al món rural, la natura i els animals, te com a objectiu principal, apropar-se a les famílies per mostrar tots els seus continguts. El recinte firal estarà obert ambdós dies de les deu del matí a les deu del vespre

El motiu d'organitzar a Vilanova i la Geltrú una fira d'aquestes característiques és la voluntat i la iniciativa que ha esmerçat el Centre de Formació Eqüestre Auriga que té, com a missió principal, compartir i transmetre la passió pels cavalls a tots els seus alumnes, actualment més de vuitanta. Des d'Auriga es vol compartir aquesta voluntat d'entendre i potenciar l'equitació com una activitat orientada a formar persones i a compartir valors. Així mateix també volen trencar amb la imatge elitista dels clubs hípics tradicionals.

Al capdavant de l'entitat, Josep Maria Nicolás Vera, el seu fundador, acumula una llarga experiència en el sector. Actualment, és l'únic jutge nacional d'enganxes de Catalunya en actiu, i President de la vocalia d'enganxes de la Federació Catalana d'Hípica. Ha estat durant tres anys Assessor Tècnic de l'Escola de capacitació Agrària Eqüestre, i disposa de la titulació de Tècnic d'esport base. L'acompanya Aleix Marquet Encinas, gran coneixedor de l'univers equí, i també tècnic acreditat. Tots dos, es van embarcar fa mesos en l'aventura de dur a terme a Vilanova i la Geltrú, Rural Nature. La fira serà un gran aparador, on es podran comprar cavalls, estris per a l'equitació, carruatges i complements, aus de granja i menjars tradicionals. Hi haurà exposicions de carruatges de col·lecció, d'oficis antics, de pintura. A Rural Nature també es podran veure, al llarg de les dues jornades, diverses exhibicions de gossos i cavalls, o muntar en pony en un circuit condicionat. El Parc de Baix-a-mar és un marc especialment indicat per a la celebració, per la seva amplitud, i per les múltiples possibilitats que ofereix.

Segons els seus organitzador, Rural Nature no és ujna fira amb una activitat aliena a la ciutat, sinó que "més aviat forma part del seu ADN, donat que Vilanova i la Geltrú té una llarga tradició eqüestre." Els organitzadors també creuen que la Fira Rural Nature serà interessant tant per professionals i a experts, com a visitants i curiosos que vulguin endinsar-se en aquest món.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00