Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2013

Alumnes de l'institut Joaquim Mir visiten les plaques fotovoltaiques municipals

El terrat de l'Escola de Música acull una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que donen rendiment econòmic El terrat de l'Escola de Música acull una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que donen rendiment econòmic

L'activitat s'emmarca en el PAE, el Programa d'Animació Educativa, que facilita als centres educatius activitats de suport en àmbits diversos com l'educació ambiental

Els alumnes de l'assignatura de Tecnologia de 4t d'ESO de l'Institut Joaquim Mir han visitat aquest matí les plaques fotovoltaiques municipals instal·lades al terrat de l'Escola de Música.
L'Agència Local de l'Energia, organisme inclòs dins el Servei de Medi Ambient per donar un major servei a la ciutadania en aspectes energètics, ofereix aquesta activitat dins el PAE.
Aquest Programa d'Animació Educativa i Menú per a la Secundària és una eina de la Regidoria d'Educació que ofereix als centres diverses activitats de suport a la seva tasca pedagògica, i que serveix per apropar a l'alumnat el seu entorn més immediat: recursos, espais, o serveis de la ciutat.
Dins l'àrea d'educació ambiental, doncs, aquests joves han pogut comprovar in situ com funcionen les plaques fotovoltaiques.

En primer lloc, el tècnic de l'Agència Local de l'Energia, els ha explicat a la seu de l'Agència, les diferències entre les plaques solars fotovoltaiques (les que hi ha instal·lades a l'Escola de Música), i les plaques solars tèrmiques, que utilitzen l'energia solar per escalfar l'aigua.
En el cas d'aquestes plaques municipals, l'energia elèctrica que generen es ven a la companyia elèctrica, i l'Ajuntament n'obté un benefici econòmic.

La sessió teòrica també ha servit per conèixer els conceptes d'una factura elèctrica. A més, els alumnes han pogut conèixer la situació actual de les instal·lacions fotovoltaiques: donada la normativa actual, la retirada de primes per part del govern estatal ha provocat que durant dos anys hagi disminuït molt l'activitat del sector. Actualment, i gràcies a l'autoconsum, es preveu una revifada d'aquest sector.

Seguidament, els alumnes han visitat la instal·lació, d'una mida petita (5 quilovats), que seria capaç d'abastir un habitatge de 4 persones.

L'Agència Local de l'Energia

A l'ALE es promouen les energies renovables al municipi, es fomenta l'estalvi energètic, s'incideix en l'eficiència energètica a la pròpia administració municipal, i es potencia la informació i l'educació ambiental. L'Agència és l'encarregada de portar a terme realitzacions exemplars d'aprofitament de recursos locals i d'augment de l'eficiència energètica, i de promoure el paper actiu de la ciutadania envers un nou model energètic basat en un millor coneixement dels serveis energètics, l'accés a elements d'eficiència energètica, i la pràctica conscient de l'estalvi energètic. Una de les seves principals funcions és informar i assessorar en matèria energètica als ciutadans, col·lectius, empreses i institucions que ho requereixin.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00