Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2013

Reempresa facilita la continuitat d'empreses a través d'emprenedors

L'alcaldessa i vicepresidenta de Node, Neus Lloveras, a la presentació de Reempresa    L'alcaldessa i vicepresidenta de Node, Neus Lloveras, a la presentació de Reempresa

El Garraf s'afegeix a aquest programa que posa en contacte emprenedors amb empreses que necessiten qui les gestioni

El programa Reempresa facilita als emprenedors fer-se càrrec d'una empresa que ja funciona però que necessita algú que la gestioni. Aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT compta des d'ahir amb l'adhesió de Node Garraf, l'Agència de desenvolupament comarcal. Aquesta iniciativa busca mecanismes perquè un o més reemprenedors accedeixin a la propietat d'una empresa d'una altra persona, en funcionament, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

En la presentació del projecte al Garraf, l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras va destacar el paper de l'administració "que ha de vetllar per posar eines i ajudar en l'emprenedoria i en la reemprenedoria". Per Lloveras calia una iniciativa com el projecte Reempresa. "Sovint centrem tots els esforços en propiciar la creació de nova ocupació, però és igualment necessari vetllar perquè no es perdin llocs de treball".

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya va explicar que, des del seu funcionament, el Centre de Catalunya ha recuperat 93 empreses d'èxit. Això implica que s'han salvat 285 llocs de treball directes. Colomer va dir que només a Catalunya, "120.000 empreses en funcionament tancaran per jubilació del propietari els propers 10 anys. Això afecta un total de 258.000 llocs de treball".

La missió del Centre de Reempresa és aconseguir un entorn favorable per les cessions d'empreses entre empresaris i reemprenedors, de manera que el teixit empresarial de Catalunya, tant actual com futur, gaudeixi de dinamisme.

Ferran Civil, vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona va qualificar el projecte com "una iniciativa exemplaritzant de la col·laboració entre els àmbits públic i privat". Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya va voler posar de relleu que es tracta d'un centre de trobada entre l'oferta i la demanda, de compra-venda d'empreses petites, una proposta que ja funciona en diversos països europeus, "per això, s'ha buscat la col·laboració d'una administració com la Diputació de Barcelona per poder-ho tirar endavant".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00