Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/04/2010

Per Sant Jordi, Cultura a la Rambla

  Estand de l'Ajuntament de VNG, l'any passat, per Sant Jordi    Estand de l'Ajuntament de VNG, l'any passat, per Sant Jordi

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú surt al carrer per Sant Jordi

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú sortirà com cada any al carrer, per celebrar la festivitat de Sant Jordi.  Una parada instal·lada a la Rambla, a l'alçada del Teatre Principal, pretén enguany ser l'aparador dels diferents equipaments, programacions i activitats culturals de la ciutat.

A banda d'informar sobre les accions culturals que es fan a Vilanova i la Geltrú, la parada donarà al visitant la possibilitat de subscriure's als butlletins electrònics de l'Ajuntament, gràcies als quals rebrà setmanalment una agenda d'actes i la informació més destacada. També com cada any per Sant Jordi, les biblioteques municipals obsequiaran als seus usuaris amb un punt de llibre que s'edita especialment per a l'ocasió. El punt de llibre es podrà recollir tant a la parada de la rambla com a les biblioteques. 

Enguany la Biblioteca Joan Oliva i Milà obsequia els seus usuaris amb un punt de llibre que mostra la pintura de la fantasia cubista de d'Enric Cristòfol Ricart (1925), exposada al Museu Balaguer. Per la seva banda, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha dedicat el seu punt de llibre a celebrar el 25è aniversari des de que l'Armand Cardona Torrandell va pintar el mur del Círcol Catòlic, inaugurat el 25 de novembre de 1985. La Biblioteca Museu Víctor Balaguer també celebra Sant Jordi amb una Jornada de Portes Obertes, el divendres 23 d'abril, que es complementarà amb la instal·lació, al jardí, d'una parada de llibres.

Altres accions organitzades per celebrar Sant Jordi són la Fira del Llibre Vell. Una activitat promoguda per la Regidoria de Participació i Cooperació i l'ONG Mans Unides, consistent en una Recollida de llibres usats que es destinaran a un projecte de cooperació per la millora de les condicions socials i econòmiques de famílies camperoles de la zona de San Gil al nord-est de Colòmbia.

La Diada de Sant Jordi s'ha escollit per commemorar el Dia de la Llengua. És per aquest motiu que l'Ajuntament de VNG i el Servei Local de Català han organitzat la lectura d'un manifest i la presentació d'un llibre sobre Joan Amades, entre d'altres activitats. 

Per la seva banda, L'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat ha preparat, al voltant de la Diada de Sant Jordi, dues presentacions de llibres. Les activitats es faran aquest dijous 22 d'abril a les 17.30 h i a les 19 h, a la biblioteca del centre.

Es tracta de la presentació musicada del llibre cd l'Arca de Noè amb música de Xavier Montsalvatge i textos de David Nel·lo, en la que hi participaran els alumnes de grau professional del Conservatori de piano. La segona activitat organitzada, pel dia 22 d'abril, és la presentació d'un mètode de Tenora amb cd, a càrrec del professor de Tenora i Saxo, Jordi Paulí.

Estand dels pabordes a la rambla

La Diada de Sant Jordi també és el pretext que han utilitzat els Pabordes de 2010 per sortir al carrer i començar a escalfar motors de cara a la Festa Major d'enguany. Els Pabordes s'ubicaran en un estand a la Rambla, davant del Teatre Principal. Entre les propostes que oferiran hi ha un quadern, amb dibuixos de la il·lustradora Maria José Ubique, amb motius dels entremesos i balls populars de la Festa.

A banda d'aquest quadern, a l'estand també es podran trobar mulasses de goma i figures de plom editades altres anys. A més, també es podrà continuar amb l'apadrinament d'alfàbregues, a cinc euros, una iniciativa per a què tothom pugui col·laborar amb la Festa Major de VNG. 


Informacions relacionades: 

Dia de la Llengua a Vilanova i la Geltrú
15 anys de Canal Blau Ràdio, aquest Sant Jordi
Programació especial de la TDT Garraf, per Sant Jordi

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00