Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/01/2015

Augment de llicències d'obertura d'establiments i més recaptació de la taxa turística al 2014 a VNG

Laura Marin entrevista Gerard Figueras al Sessió Plenària Laura Marin entrevista Gerard Figueras al Sessió Plenària

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras fa balanç de l'any a nivell turístic, comercial i empresarial

El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, fa avui balanç de l'any 2014 en el programa Sessió Plenària de Canal Blau TV. Figueras dóna algunes dades sobre l'activitat econòmica a la ciutat com ara l'increment de recaptació de la taxa turística, cosa que indica un augment de les pernoctacions en establiments turístics, i el creixement de llicències d'obertura d'establiments.

El regidor de Promoció Econòmica comença fent balanç de la campanya de Nadal des del punt de vista comercial. “Ha estat positiva, durant totes les festes s'ha vist molta gent pels carrers i això s'ha traduït en un augment de la despesa”. Aquest creixement es pot situar entre l'1 i el 2% respecte l'any passat diu Figueras. El regidor reforça les dades sobre la millora de l'activitat econòmica amb les xifres sobre el creixement de llicències d'obertura de nous establiments. Els números del 2014 indiquen un creixement respecte el 2013. “El tercer trimestre de l'any passat es van sol·licitar el doble de llicències que l'any anterior.”

El responsable municipal de Promoció Econòmica parla de la feina que s'està duent a terme per poder facilitar els tràmits per la creació d'activitat econòmica. Gerard Figueras explica que “és un procés gradual, cada any anem incorporant més serveis. L'objectiu per al 2015 és que siguem capaços de posar en línia els diferents serveis interns”, en referència a l'atenció integral o “finestreta única” per a les persones que volen posar en marxa un negoci.

A l'hora de fer balanç de l'any, el regidor parla també de turisme i posa de relleu el treball fet conjuntament amb els diferents gremis de la ciutat, “planifiquem a on anem a promocionar la ciutat. Repetirem a Fitur i més endavant al BTravel i reforçarem amb la presència a les fires de l'Eix Diagonal”. Gerard Figueras creu que Vilanova i la Geltrú s'ha de promocionar com una destinació de turisme familiar i de mar, i destaca que les diferents marques de promoció turística existents ajuden.

Sobre la manca de places hoteleres a la ciutat, el regidor de Promoció Econòmica fa pública la dada de l'augment de la taxa turística, que es recapta segons el nombre de pernoctacions a la ciutat, i també explica que “s'han tramitat 48 noves llicències per apartaments turístics. Això, unit a la capacitat i la qualitat del parc de Vacances Vilanova Park situa la ciutat al voltant dels 6.000 llits."

Un darrer punt en el balanç de Gerard Figueras és la Fira de Novembre. El responsable de Promoció Econòmica recorda que per primer cop es disposa d'un estudi que quantifica l'impacte directe de la Fira en l'economia local en 2 milions d'euros. El mateix document ha de permetre millorar alguns aspectes, com ara la ubicació d'alguna part del recinte firal. El regidor diu que a la Fira de Novembre el que li fa falta “és singularitzar-la” i que s'estan treballant en propostes en aquest sentit.

El programa Sessió Plenària està conduit per la periodista Laura Marin, i es realitza en col·laboració amb l'Eix Diari. L'espai s'emet els dilluns, en diferents franges horàries: a les 11 h, a les 15 h, a les 17 h, a les 21 h i a les 23 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00