Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/09/2009

Vilanova acollirà la VI exposició filatèlica de Catalunya EXFILCAT

Enguany l'exposició s'inclou dins els actes de commemoració del naixement de Francesc Macià, amb un segell personalitzat sobre el president republicà

El Centre d'Art Contemporani La Sala acull del 2 a l'11 d'octubre la VI Exposició Filatèlica de Catalunya-EXFILCAT. Es tracta d'una exposició d'àmbit català que enguany organitza la Penya Filatèlica de Vilanova i que s'inclou dins els actes de commemoració del 150è aniversari del naixement de Francesc Macià.

La mostra presentarà un total de 260 quadres, amb una extensa representació de les millors col·leccions dels filatelistes que integren les societats filatèliques catalanes. A més, el mateix divendres 2 d'octubre, durant la inauguració, es presentaran dos segells personalitzats, un d'ells dedicat a commemorar l'aniversari del naixement de Francesc Macià. Es tracta del primer segell de correus que s'ha editat, dedicat a qui fou el primer president de la Generalitat de Catalunya. A més, durant la inauguració també es presentarà una mostra del material filatèlic corresponent a la donació Thebussem de 1898 i dipositat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Entre les activitats que es duran a terme, el dissabte 3 d'octubre al matí es podran utilitzar dos mata-segells especials de l'estafeta temporal de correus que s'instal·larà a La Sala, on es podrà dipositar correspondència ordinària per tal que circuli pel recinte de l'exposició. Un d'aquests mata-segells estarà dedicat a Francesc Macià i serà el primer dedicat al president de la Generalitat republicana. El diumenge 4 d'octubre a les 12 h es durà a terme una conferència de temàtica filatèlica. Finalment entre el 5 i el 9 d'octubre es farà l'acte de clausura i lliurament de diplomes, medalles i trofeus a les col·leccions participants a l'exposició i es faran visites guiades per als alumnes de primària de VNG.

La mostra es podrà visitar del 2 a l'11 d'octubre de les 18h a les 21 h els dies feiners, els dissabtes d'11h a 14 h i de 18h a 21 h i els diumenges d'11h a 14h. S'obsequiarà tots els visitants amb un punt de llibre commemoratiu del 150è aniversari del naixement de Francesc Macià, il·lustrat especialment per a l'ocasió per l'artista vilanoví Joaquim Budesca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00