Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2010

La cultura emprenedora a l'escola objecte d'una jornada de treball a l'IMET

La cultura emprenedora ha centrat la jornada de treball a l'IMET       La cultura emprenedora ha centrat la jornada de treball a l'IMET

VNG esdevé exemple d'emprenedoria pel seu programa pioner 'La cultura emprenedora a l'escola'

Impulsar la cultura emprenedora entre els infants per tal que en uns anys siguin persones adultes emprenedores és un dels objectius del programa 'La cultura emprenedora a l'escola' que realitza l'Ajuntament de VNG a través de l'Institut Municipal d'Educació i Treball.

Aquest programa es va posar en marxa el curs passat en alguns centres de primària de la ciutat amb l'objectiu de fomentar les actituds d'empresa des dels primers anys de formació. Les escoles Ginesta, Sant Jordi i Pasífae van ser les primeres en desenvolupar aquesta activitat i per a l'actual curs a més d'augmentar el nombre de grups d'aquestes escoles també se n'han incorporat de noves com l'Arjau i el Llebetx.

Amb aquest rerefons avui la sala d'actes de l'IMET ha dut a terme la jornada de treball ‘La cultura emprenedora a l'escola: centres d'educació primària' per tal de posar sobre la taula diferents estratègies que ha posat en marxa VNG en l'àmbit de la promoció i formació de nous emprenedors. La regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs ha presentat la jornada i ha parlat de l'experiència de Vilanova i la Geltrú, "que ha aglutinat en un mateix sostre totes les polítiques d'educació i treball" amb l'objectiu de treballar conjuntament ambdós àmbits. Aquest fet, segons la regidora Espinàs, permet desenvolupar programes com el de 'La cultura emprenedora a l'escola', pioner a Catalunya i amb voluntat de recuperar l'esperit emprenedor de la nostra societat.

En aquest sentit també s'ha expressat Alfons Bonals, president de Xarxa Local, el Consorci públic de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya que té per objectiu l'anàlisi i experimentació de noves fòrmules que permetin millorar l'ocupació de les persones, la creació de nous llocs de treball i la competitivitat empresarial. Segons Alfons Bonals "la dinàmica actual del mercat laboral ens obliga a cercar noves fòrmules de treball" però sobretot, ha dit Bonals, "cal que com a societat recuperem la cultura emprenedora tan característica del tarannà català". En aquest sentit, Alfons Bonals ha afirmat que "les oportunitats econòmiques del nostre país passen per crear més empreses i més emprenedors".

Durant la jornada que s'ha celebrat aquest matí a l'IMET s'ha parlat de qüestions com el per què de la cultura emprenedora a l'escola; els valors de la emprenedoria o els objectius i activitats de sensibiltzació al voltant de l'emprenedoria als centres escolars. A la jornada hi ha participat personal tècnic i polític de diversos ajuntaments catalans.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00