Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2010

El Centre de Normalització Lingüística publica un butlletí electrònic per a empreses i comerços

Una de les parelles lingüístiques Una de les parelles lingüístiques

Ha començat una nova edició del Voluntariat per la llengua, amb 75 parelles lingüístiques

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf ha publicat el primer número del butlletí electrònic Portes obertes, dirigit bàsicament a les organitzacions del sector socioeconòmic, empreses de serveis, establiments de restauració i comerços i als organismes oficials que treballen en aquest àmbit a les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf. Es tracta del primer butlletí electrònic monogràfic de temes de llengua i empresa que edita el Consorci per a la Normalització Lingüística i pretén presentar periòdicament informacions i recursos pensats per facilitar l'ús del català en la comunicació escrita i oral.

El butlletí s'estructura en quatre seccions diferents: Recursos per a la comunicació escrita, Recursos per a la comunicació oral, Bones pràctiques i Notícies de llengua. En cadascuna de les entrades de cada apartat hi ha resums breus amb enllaços per ampliar les informacions o accedir als recursos concrets que es presenten (traductors en línia, cursos a la xarxa, etc.).

Aquesta eina ha estat pensada, de fet, per difondre les facilitats que hi ha per incorporar o ampliar l'ús del català en els negocis, sobretot, en la relació amb els clients. I també pretén posar èmfasi en la importància d'incorporar un enfocament de responsabilitat social empresarial amb relació als usos lingüístics.

El butlletí Portes Obertes s'enviarà cada dos mesos i s'ha demanat la col·laboració de les organitzacions del sector per difondre'l entre tots els seus associats. Per rebre'l, cal adreçar-se a l'adreça electrònica penedesgarraf@cpnl.cat

Nova edició del Voluntariat per la llengua

Des del novembre 75 parelles participen en el programa Voluntariat per la llengua a la comarca del Garraf. Durant el desembre i fins al febrer s'anirà fent el seguiment de les deu hores que el programa preveu perquè els participants es trobin i conversin en català, segons ha informat el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

En aquesta edició també s'ha incorporat l'activitat "Converses de novel·la", ja estrenada per Sant Jordi. L'objectiu és que les parelles lingüístiques puguin ampliar el seu repertori de temes i incorporar més recursos expressius a través de la lectura. En aquesta iniciativa s'hi han involucrat diverses llibreries de la comarca (entre elles, les vilanovines La Mulassa, Ma'at i Llorens Llibres) i també els clubs de lectura de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú (Club de lectura fàcil, Matins literaris de la Biblioteca Joan Oliva) i el club de lectura de les Roquetes (Biblioteca Josep Pla), que també proposen la lectura del llibre Pedra de Tartera de Maria Barbal. Aquest any se celebren els 25 anys de la primera publicació del llibre, alhora que l'autora ha rebut el reconeixement de la seva obra amb el Premi Trajectòria 2010 que s'atorga dins la Setmana del Llibre en Català.

Aquesta edició del Voluntariat per la llengua ha coincidit també amb algunes de les activitats que va preparar el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf per celebrar els seus 20 anys. En aquest sentit, en la festa del 21 de novembre a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú, hi va haver l'espai anomenat Voluntariat Exprés, en què moltes parelles lingüístiques van compartir deu minuts de tertúlia amb altres mentre prenien un cafè.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00