Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/04/2016

Més d'un miler de persones visiten la 6a edició de la fira Zona E

Joan Martorell i Juan Luís Ruiz en la roda de premsa de Govern   Joan Martorell i Juan Luís Ruiz en la roda de premsa de Govern

Augmenta el nombre de joves acompanyats dels pares i mares que demanen assessorament al punt d'orientació

La sisena edició de la fira Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf va aplegar al llarg de dos dies més de 1.000 visites a les carpes instal·lades a la plaça de Soler i Carbonell.

Aquest migdia, el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, ha fet una valoració de com va anar la Zona E 2016. "Estem molt satisfets de la resposta de la gent, tant qualitativament com quantitativa. El nom de la fira ja ens indica que els objectius es van consolidant any rere any, ja que estem parlant de la sisena edició". Joan Martorell ha explicat que l'objectiu de la fira és l'acostament als estudis postobligatoris que es poden fer a la comarca i una mica més enllà. "La Zona E ja és un esdeveniment necessari per a aquelles persones que volen obtenir informació educativa".

El regidor d'Educació ha repassat les dades d'aquesta darrera edició de la fira, on hi han passat 14 centres, tot i que la vaga d'estudiants que es va realitzar durant el dia 14 va fer que l'assistència minvés una mica respecte les previsions. Tot i així, la informació que es va generar per a l'esdeveniment ha arribat igualment al públic destinatari (xerrades, butlletí informatiu...). "Han estat dos dies intensos, en els que hem tingut la visita de la consellera d'Ensenyament i de la delegada territorial". Joan Martorell també s'ha referit a la disponibilitat de totes les institucions per col·laborar i ha agraït la seva cooperació.

Així mateix, el regidor d'Educació ha recordat que, després de fer-se públic el calendari de preinscripcions per als estudis postobligatoris, ara molts centres realitzaran les jornades de portes obertes. "La fira ha estat un primer pas per conèixer aquests centres. És un acostament directe important. Però també ha servit per posar en comunicació i relació els centres participants entre ells. Amb tots aquests elements prenem el pols a l'oferta educativa de la comarca, amb les particularitats de cada centre que se sumen en una oferta final molt àmplia".

Entre dijous i divendres, joves estudiants, acompanyats en molts casos per les seves famílies, van apropar-se als estands dels diferents centres educatius de la ciutat i de la comarca per rebre informació sobre futurs possibles estudis. L'augment de visites es va notar, sobretot, en el punt d'Orientació, on pares i mares, acompanyats pels seus fills, van poder rebre atenció personalitzada.

Previ a la pròpia fira, es van celebrar els dies 12 i 13 d'abril dues xerrades a les instal·lacions de l'IMET, que van tenir una bona acollida.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00