Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/02/2009

Primera visita comentada a l'entorn de l'exposició El món des d'una rajola!

  L'exposició es podrà visitar fins el 12 d'abril   L'exposició es podrà visitar fins el 12 d'abril

Es tracta d'una visita combinada que inclou una mirada a la col·lecció de rajoles del museu vilanoví

Aquest diumenge, 15 de febrer, a les 12 hores tindrà lloc la primera visita comentada a l'exposició El món des d'una rajola!, que es pot veure fins el 12 d'abril, al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. La visita també inclourà una mirada a la col·lecció de rajoles del museu vilanoví.

L'exposició es centra en la rajola d'arts i oficis, un important testimoni de la història i la vida popular catalanes des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XIX. Els motius representats són molt diversos, i no necessàriament fan sempre referència a un art o un ofici. Els artistes prenien com a font d'inspiració les auques, els gravats i les estampes, la rajoleria d'altres països i el món que els envoltava. La mostra posa de manifest aquesta varietat iconogràfica en la que s'hi representen moments de la vida quotidiana, la cultura popular, flors, fruites, vaixells, indrets concrets, sols i llunes i animals domèstics, salvatges o mitològics.

La rajola d'oficis es caracteritza per contenir una imatge figurativa i monotemàtica sobre fons blanc. S'utilitzaven per revestir parets, i obeïen a una funció decorativa i també higiènica, doncs evitaven les humitats. És per aquest motiu que es disposaven en espais com les cuines, els rentamans i les comunes.

La rajola de mostra destaca per la seva producció abundant. Aquest tipus de rajola presenta una temàtica geomètrica i motius figuratius, i s'emprava principalment per cobrir grans superfícies.

La visita està dirigida al públic en general i és gratuïta amb l'entrada al Museu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00