Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/08/2015

L'estiu és un bon moment per visitar els museus de la ciutat

Dissabte es fa una visita guiada a l'exposició d'art contemporani del Balaguer   Dissabte es fa una visita guiada a l'exposició d'art contemporani del Balaguer

Aquest cap de setmana es fan activitats especials als museus Balaguer, Papiol i la Torre Blava

L'agost sol ser època de vacances, però són moltes les persones que es queden a Vilanova i la Geltrú aquests dies. I no hi ha millor època per conèixer tot el que ofereixen els equipaments que tenim a la ciutat, especialment quan aquests programen activitats especials, com és el cas d'aquest cap de setmana al Museu Víctor Balaguer, el Museu Can Papiol i la Torre Blava.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ofereix una nova visita a la mostra que se centra en la col·lecció d'Art Contemporani que formà part del primer Museu d'Art Contemporani de Barcelona, i que des de finals dels anys seixanta es troba a Vilanova i la Geltrú. A l'exposició "1960-1963: El Museu d'Art Contemporani. Testimoni d'una època" hi trobarem una àmplia representació de les diferents pràctiques artístiques que es van donar al nostre país a mitjan segle XX, entre elles una de les col·leccions més importants d'art informalista a Catalunya. S'hi pot veure obra d'artistes com Joan Josep Tharrats, Joan Hernández Pijuan, Antoni Tàpies o Josep Guinovart, entre altres. La visita guiada es farà el proper dissabte 15 d'agost a les 12 h, té un preu de 3 euros i requereix reserva al 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.

Per la seva banda, el Museu Romàntic Can Papiol segueix proposant visitar el museu en família, amb una visita guiada adaptada als més petits de la casa, per entendre tots plegats com era la vida en una casa com Can Papiol ja fa uns quants anys. La propera d'aquestes visites es farà diumenge 16 d'agost a les 11 h, té el preu de l'entrada al museu per als adults, i és gratuïta per als infants. Cal fer reserva prèvia al 93 893 03 82 o bé a museupaiol@vilanova.cat.

Un altre dels espais singulars de la nostra ciutat és la Torre Blava-Espai Guinovart. Diumenge 16 d'agost a les 20 h es farà la visita "Cava a la blava", en la que el visitant podrà descobrir la Torre Blava a través de l'ús de materials diversos i la simbologia que va fer servir Guinovart per parlar del món del mar, i conèixer també el context de la Torre dins la façana marítima vilanovina. La visita inclou una copa de cava i té un preu de 3 euros. Per participar-hi cal fer reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00