Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/07/2012

Neus Lloveras i Miquel Forns visiten la Marina de VNG

L'alcalde de Sitges visitant el Port de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa vilanovina mostra a l'alcalde de Sitges l'espai on s'està estudiant que hi puguin amarrar creuers

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el director general de Vilanova Grand Marina, Ignacio Erroz, van mostrar ahir a l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, l'espai del Port on en un futur podrien aturar-se creuers turístics. Aquest projecte, que implica les dues poblacions, és promogut des de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf (Node), i compta amb el seguiment de Ports de la Generalitat.

Actualment l'agència Node, formada per les administracions locals i els agents econòmics i socials del Garraf, està analitzant la possibilitat que creuers de petit format facin parada al port de Vilanova i la Geltrú. L'estudi ha de tenir en compte, entre d'altres, les característiques de la infraestructura, com ara els metres lineals de moll que es podrien utilitzar, la capacitat de la bocana, i si caldria fer inversions per atendre totes les necessitats d'aquest tipus d'embarcacions quan amarren en un port.

"Cal estudiar-ne bé la viabilitat", ha afirmat Neus Lloveras, alhora que veuria molt positiva la captació de creuers a Vilanova i la Geltrú "per treure un major rendiment del port i perquè repercutiria en la dinamització econòmica de la comarca, amb l'arribada de nous visitants". D'aquesta manera s'ampliaria l'ús de la zona de la Marina, a l'extrem del dic de Ponent, la qual actualment s'utilitza com a punt de parada o d'estada temporal per a embarcacions de luxe, i també conté una part de drassanes.

Si l'arribada de creuers es veu finalment viable, els trets diferencials que podrien fer decantar les companyies a favor de Vilanova i la Geltrú serien, d'una banda, les instal·lacions, que són una alternativa molt més tranquil·la entre les opcions de Barcelona i Tarragona, alhora que compten amb un accés còmode. D'altra banda, de cara a l'interès dels turistes, s'oferirien com a atractius el patrimoni i l'activitat cultural de la comarca, la gastronomia, les platges, les vinyes i l'enoturisme, i la marca consolidada de Sitges, a més a més de la proximitat amb punts d'interès turístic del país, com el monestir de Montserrat o les dues capitals de la costa catalana. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00