Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/10/2011

El llegat pictoric d'Armand Cardona Torrandell s'exposarà a la biblioteca que porta el seu nom

Marijó Riba, acompanyada de Xavier Cardona i F.X.Puig Rovira   Marijó Riba, acompanyada de Xavier Cardona i F.X.Puig Rovira

La mostra, de caràcter permanent, s'inaugurarà aquest dijous a la tarda

La regidora de Cultura, Marijó Riba, el president de l'Associació Armand Cardona Torrandell, Francesc Xavier Puig Rovira, i el germà del pintor Xavier Armand Cardona, han presentat aquest matí l'espai que, a partir d'aquest dijous, acollirà part del llegat pictòric que la família de l'Armand Cardona Torrandell va cedir a la ciutat, i que correspon a la sala d'actes de la biblioteca vilanovina que porta el seu nom.

Marijo Riba ha explicat que la inauguració de la sala és la culminació d'una primera fase per mostrar el llegat del pintor. "Amb aquesta mostra es culmina un procés iniciat fa cinc anys, quan els familiars del pintor van manifestat la voluntat de cedir en dipòsit a la ciutat un conjunt d'obra de l'artista. Aquesta sala d'actes es converteix també en sala d'exposicions, de manera que l'obra de Cardona podrà ser visitada pel conjunt de la ciutadania, contribuint així a la seva conservació i difusió".

Entre la vintena de peces que es podran veure de manera permanent hi ha exemplars destacats que han format part d'exposicions, esbossos o treballs preliminars que pertanyen a visions més personals de Cardona. Obres realitzades en el període comprés entre la primera exposició a Barcelona, el març de 1957, fins a la darrera, l'hivern de 1984, al Castell de la Geltrú. 
Àlex Cardona revisa, amb F.X.Puig Rovira i Xavier Capdet, la col·locació dels quadres
Francesc Xavier Puig Rovira, president de l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell ha explicat que les peces que s'exposen responen a una acurada selecció de les diverses etapes i cicles del pintor. "La selecció d'obres procedents del dipòsit s'ha fet per tal de mostrar un conjunt representatiu de l'obra del Cardona, de totes les èpoques. Jo crec sincerament que aquesta exposició és una mostra acord a la capacitat que té l'espai, i de la qual l'Armand estaria molt satisfet".

El germà de l'artista, Xavier Cardona, ha recordat la vinculació que tenia el pintor amb tot el que tingués a veure amb la cultura, i molt especialment amb la lectura. Per això considera que aquesta exposició és un homenatge d'elements molt significatius. Pel que fa a la creació de la nova sala per mostrar part del seu llegat pictòric, creu que ha de ser només el punt de partida. "Vull agrair infinitament l'esforç de l'Ajuntament de Vilanova i de la biblioteca, però això quedarà petit. Això ha de ser un punt de partida, perquè nosaltres en volem més".

Puig Rovira ha parlat de la possibilitat de poder disposar en el futur d'un espai dedicat específicament a l'Armand Cardona. "Sabem que el nostre és un projecte molt ambiciós, que potser hauria de passar per una ampliació del Museu Balaguer, amb criteris actuals, per tal de donar a aquest i a d'altres artistes l'espai que mereixen".

En aquest sentit, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha dit compartir plenament aquesta voluntat, i ha manifestat el compromís de treball en aquesta línia. Marijó Riba, a més d'agrair el gest de la família en aquest llegat de l'obra de Cardona així com de totes les persones que durant aquest temps han treballat perquè fos una realitat, ha volgut destacar el fet que Vilanova i la Geltrú veu augmentat el seu espai patrimonial, amb aquesta nova sala d'exposicions.

L'acte d'avui també ha servit per donar a conèixer la creació de l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell nascuda amb l'objectiu de contribuir al coneixement, l'estudi i la difusió de l'obra de l'artista, col·laborar en la preservació del fons de la seva obra, impulsar l'obtenció de recursos econòmics per a la realització d'estudis, convocatòria de beques i ampliació del fons artístic i documental, així com la col·laboració amb familiars de l'artista, organismes i institucions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00