Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2010

Dilluns vinent comença L'Escola de l'Espectador

      Cia. Nacional de Danza 2 Cia. Nacional de Danza 2

Aquesta nova proposta del Teatre Principal te l'objectiu de divulgar, reflexionar i debatre a l'entorn de les arts escèniques

Dissenyar un extens i divers programa d'activitats paral·leles ha estat un dels treballs que ha realitzat el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, des que aquest va reobrir les seves portes.

Un programa amb contingut didàctic, de difusió de les arts escèniques i dels seus mecanismes de reflexió que tindrà un espai propi en L'Escola de l'Espectador. Una nova iniciativa que vol ser un espai de divulgació, reflexió i debat a l'entorn de les arts escèniques.

Seguint en la línia de potenciar una programació que serveixin per fidelitzar hàbits de consum cultural, i que alhora serveixi per cercar nous públics, es creu que l'Escola de l'Espectador serà el marc idoni per adquirir les eines de coneixement necessàries per tal de comprendre l'essència o els mecanismes de creació, d'algunes de les obres que s'han programat aquesta temporada. És per això que s'ha convidat una personalitat del món de la dansa, del teatre i de les arts plàstiques per tal que faci una introducció a l'entorn d'una idea artística.

Aquesta temporada hi ha programades tres trobades dins l'Escola de l'Espectador, relacionades totes tres amb l'obra del cap de setmana següent.

Nacho Duato, profeta en su tierra és el títol de la primera trobada que se celebrarà el dilluns 22 de febrer a les vuit del vespre. El ballarí i coreògraf i actual responsable artístic del Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana, Leonardo Santos, farà una introducció en l'univers de la dansa contemporània i en la Compañía Nacional de Danza 2, dirigida per Nacho Duato.

El Volum: un espai teatral és el nom de la segona trobada que tindrà lloc el dilluns 1 de març a les 8 vuit del vespre. En aquesta ocasió, escultor nascut a Perpinyà, Philippe Lavaill, parlarà de les relacions entre el teatre i l'escultura aprofitant la representació de la Compañía La Zaranda i el seu espectacle Futuros Difuntos.

La tercera sessió de l'Escola de l'Espectador porta el nom de Teatre de Creació i Entrenament actoral. Es farà el dilluns 29 de març, a les vuit del vespre, i anirà a càrrec de l'Associació Cultural Manel, un col·lectiu d'artistes vilanovins, composada per l'actor Dafnis Balduz, l'actriu Susanna García-Prieto, i el director i dramaturg, Alex D. Capo, que parlaran de l'entrenament actoral i el teatre de creació, aprofitant la visita de la Companyia El Pont Flotant i el seu espectacle Com a Pedres.

Les trobades de l'Escola de l'Espectador es faran al Teatre Principal i l'accés és lliure.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00