Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/07/2008

El Departament Aeronàutic de l'IMET aconsegueix l'homologació per seguir impartint cursos de mecànica d'avions

    Instal·lacions d'aeronàutica Instal·lacions d'aeronàutica

Vilanova i la Geltrú es converteix en el primer centre de tot Catalunya en aconseguir aquest certificat

El Departament Aeronàutic de l'Institut Municipal d'Educació i Treball, antic CFO La Paperera, ha aconseguit, per part de la Direcció General d'Aviació Civil, l'homologació com a 'Organització de Formació Bàsica de Tècnics Certificadors de Manteniment d'Aeronaus', segons la PART 147 i PART 66 d'EASA (Agencia Europea de Seguretat Aèria)

Aquesta acreditació permet l'obtenció de la Llicència de Manteniment d'Aeronaus (LMA) per a les categories de B1.1 Aeronaus de motor de turbina, i B1.2 Aeronaus de motor alternatiu. El fet d'haver aconseguit l'homologació, que ha suposat un treball de més de dos anys, equipara la formació que s'imparteix a Vilanova i la Geltrú en el camp de la mecànica d'avions a la resta de centres europeus.

L'IMET es converteix, doncs, en el primer centre de tot Catalunya que aconsegueix aquesta homologació. Un fet molt valorat per l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que veu en aquest reconeixement una bona noticia per la ciutat i ha volgut agrair especialment la feina que han realitzat els tècnics implicats en tot el procés.

El Departament d'Aeronàutica del centre vilanoví és pioner a tot l'estat i ofereix ensenyament homologat i reconegut per la Direcció General d'Aviació Civil per formar Tècnics en Manteniment d'Aeronaus (mecànics d'avions).

Aquesta formació, regulada per la normativa europea té una durada de 3.000 hores, dividida en tres cursos. El primer curs ocupa 1.380 hores, mentre que el segon és de 1.220 hores. Les hores d'ambdós cursos són teorico-pràctiques, mentre que les 400 hores del tercer són de pràctiques en empreses.

La metodologia de la formació contempla una part de continguts de teoria, la pràctica en el taller i pràctiques reals a l'empresa. A part d'aquests elements metodològics, es desenvolupen dos elements fonamentals de forma transversal: la tutoria i el treball en xarxa. Per avaluar el grau d'adquisició de coneixements de l'alumnat (establert en el Pla d'Estudis), el Centre ha dissenyat un sistema d'avaluació particular.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00