Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2016

El programa d'activitats de la Tardor activa canvia de format i unifica tota la programació

   La Mostra de Gent Gran de VNG enceta la programació de la Tardor Activa  La Mostra de Gent Gran de VNG enceta la programació de la Tardor Activa

La primera activitat serà la Mostra d'Entitats de Gent Gran el dimarts 4 d'octubre

Com cada any, amb l'arribada de la tardor la Regidoria de Gent Gran ja ha enllestit el programa d'activitats de la Tardor Activa. Un programa que aquest any canvia de format per d'unificar en un sol document tota l'oferta de cursos, tallers, xerrades i altres activitats que s'organitzen al llarg dels propers mesos.

El programa estructurat per mesos i activitats, i amb un cos de lletra més gran, comença amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, que a Vilanova i la Geltrú és commemora amb l'organització, per quart any consecutiu, de la Mostra d'Entitats de Gent Gran. La Mostra, que es tornarà a realitzar a la plaça d'Enric Cristòfol Ricart estarà oberta de 10 a 19 hores. Hi haurà estands informatius dels equipaments locals, serveis i entitats dedicades a la gent gran, i una àmplia programació d'activitats musicals i escèniques en directe a l'escenari. A més, es torna a organitzar el dinar de germanor, a la mateixa plaça.

jornada gent granUna de les novetats d'aquest any serà l'organització de dues sessions de treball, nascudes de la Jornada, celebrada a l'abril, "Radiografia de la sanitat al Garraf".

La Regidora de Gent Gran, Blanca Albà ha explicat que aquella sessió, organitzada per l'Àrea de Gent Gran del Consell Comarcal del Garraf i l'Ajuntament de VNG, "ens va fer adonar que calia aprofitar el gran interès que va despertar entre els assistents aquella trobada, alhora que se'ns obria l'oportunitat de realitzar un treball en aquesta línia, amb noves propostes i temes a debatre".

Donat el caràcter comarcal d'aquesta iniciativa, s'ha cregut convenient organitzar les jornades a d'altres municipis del Garraf. Així, la primera jornada que tractarà sobre l'Aplicació i implementació de la Llei de la Dependència a la comarca del Garraf, es farà el 5 d'octubre a Sitges, i la segona que porta per títol Mort Digna i Testament Vital, se celebrarà a Sant Pere de Ribes el 23 de novembre.

Una altre de les novetats del programa de la Tardor Activa són les xerrades sobre Educació Sanitària de la gent gran, organitzades per les Regidories de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La primera es farà el 19 d'octubre, i tractarà sobre el bon ús dels medicaments, mentre que a la segona xerrada, programada pel 23 de novembre, es parlarà sobre la importància de seguir bé els tractaments i els consells mèdics. Per la regidora Blanca Albà, "en aquestes xerrades, a càrrec de personal especialitzat, les persones assistents rebran consells bàsics i pautes que els ajudaran a recordar la manera correcte de realitzar un tractament mèdic, creiem que això els pot ajudar a evitar errors que es puguin produir i que interfereixin en l'èxit del tractament."

L'oferta d'activitats a l'octubre es complementa amb una visita informativa a La Plataforma Centre Multiserveis de Vilanova i la Geltrú, el dijous 27 d'octubre. La programació del mes de novembre comença amb la tradicional Castanyada,el dimecres dia 2, la celebració de la Mesa de La Gent Gran el dia 8, així com una passejada guiada per Baix-a-Mar i Visita a la Torre Blava, amb copa de cava al final. Una altre de les novetats serà la Taula rodona: parlem del Mercat que es farà el dimecres 16 de novembre, en motiu de la celebració del 75è aniversari del Mercat Central de Vilanova i la Geltrú. Un cop acabi la taula rodona, els assistents visitaran l'exposició de fotos històriques que hi haurà al vestíbul.

Els actes de novembre finalitzaran amb la presentació i estrena del nou grup de cant d'havaneres Costa Catalana, nascut al Casal Municipal de Gent Gran de VNG.

Per acabar l'any, s'han programat tres activitats. La tarda d'actuacions al casal municipal, a favor de la Marató de TV3, un concert del grup de cant de COMPEX, el 14 de desembre, i el dinar de l'Amic Invisible el 30 de desembre.

El programa de la Tardor Activa també inclou les dates, els horaris i els espais, on se celebraran els balls amb música en viu, des d'octubre fins a final d'any, així com els cursos per a majors de 55 anys, que es fan tant al Casal Municipal com a Can Pahissa, aquests oberts a tothom. El programa es tanca amb altres activitats permanents com el bingo, el cinema o les labors.

Podeu consultar aquí tot el programa, o demanar més informació al Casal Municipal de Gent Gran, en l'horari habitual.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00