Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/06/2014

Revetlla tranquil·la, platges a punt a primera hora i bona ocupació d'hotels, càmpings i restaurants

Les platges, netes després de la revetlla  Les platges, netes després de la revetlla

La nit va transcórrer sense incidents greus amb els dispositius de seguretat, sanitaris i de neteja previstos funcionant

La revetlla de Sant Joan a VNG va ser força tranquil·la. L'afluència de persones a la zona marítima va ser moderada i les mesures per evitar problemes circulatoris van funcionar correctament. Segons la Policia Local la zona marítima va acollir prop de 20.000 persones, una quantitat un 30% inferior a l'any passat. El dispositiu de neteja de platges després de la nit de revetlla va funcionar amb rapidesa i a les 9 del matí ja estaven llestes pel bany totes les platges de la ciutat excepte la del Prat, que va estar a punt una mica més tard.

Els establiments hotelers i de restauració han registrat un molt bon nivell d'ocupació al llarg de tot el cap de setmana. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha fet una valoració global "molt positiva. Voldria destacar que l'ocupació hotelera ha estat del cent per cent a la pràctica. Pel que fa als establiments de restauració, l'ocupació d'aquest cap de setmana ha estat bona. Ha estat una revetlla sense aglomeracions però tot ple. Això ha estat possible perquè s'han pres a la ciutat una sèrie de mesures”.

Per Glòria Garcia, regidora de Serveis Viaris, "ha estat un Sant Joan festiu i controlat, ja venim dient que són així, que tornem una mica a les festes de Sant Joan originàries, amb gent de Vilanova i la Geltrú o gent de fora que passa uns dies. Els xiringuitos d'altres poblacions com Barcelona ha alleugerit la pressió a VNG". La regidora ha agraït la tasca dels treballadors de l'empresa de neteja i de tots els tècnics municipals que van participar perquè la nit transcorregués amb normalitat. Pel que fa a la circulació de vehicles, Glòria Garcia ha explicat que "els últims anys ja fem mesures flexibles en la regulació de la circulació perquè havíem rebut les demandes dels establiments i per això anem tancant de forma flexible l'accés amb vehicle. Aquest any el dispositius va tancar accés a la una de la matinada". De totes les zones d'aparcament previstes, només es va omplir en un 80 % el solar de la Ronda Europa.

Sant Joan 2 Tasquest de neteja a la platja de Ribes Robes

Al llarg de la nit els serveis sanitaris van fer 24 assistències. D'aquestes, 4 persones van ser traslladades a l'hospital per cremades o intoxicacions etíliques. Les forces de seguretat van atendre denúncies per sorolls, incendis de contenidors, agressions lleus i petits furts a la platja. Els tècnics de Serveis Viaris van trobar també papereres trencades i algunes passarel·les de fusta de la platja cremades. 

Sant Joan 1 Un contenidor cremat al carrer de la Mercè

La Policia Local va dur a terme al llarg de la nit un control d'alcoholèmia i drogues, amb 46 controls. El resultat va ser de 4 positius per alcohol, 1 per drogues i una negativa a passar el control.

Segons l'Oficina de Turisme l'ocupació hotelera per Sant Joan als establiments de la ciutat ha estat del 99,5 % i en els càmpings del 98%. En termes reals es parla d'una ocupació pràctica del 100%. Respecte l'any anterior hi ha hagut un notable augment motivat pel pont de quatre dies. A nivell de restaurants l'ocupació del cap de setmana ha estat bona i el sopar de la revetlla els establiments van fer gairebé ple.

Segons Gremi d'Hoteleria i Restauració, en canvi, ha anat igual que l'any passat o més fluix. Segons alguns establiments la limitació de l'accés de vehicles fa baixar l'afluència. Tot i això valoren molt positivament el dispositiu de seguretat i atenció sanitària.

Pel que fa a l'Oficina de Turisme, el dilluns dia 23 l'afluència de públic va ser mitjana-alta, i dimarts dia 24 va ser molt alta. Aquests dos dies s'han atès visitants tant estrangers com interiors. Dels estrangers, els francesos han estat i amb diferència els més freqüents, seguits dels anglesos. Per part dels visitants de la resta del país hi ha hagut encara més visites, sobre tot durant el dia 24, de persones que venir a passar el dia. Més fotos del dispositiu de neteja AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00