Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/06/2008

Els alumnes dels IES Manuel de Cabanyes i Dolors Mallafré valoren molt positivament l'intercanvi amb joves de Mérignac

Els nois i noies de Vilanova i la Geltrú van visitar la Dune dy Pyla Els nois i noies de Vilanova i la Geltrú van visitar la Dune dy Pyla

Aprendre un nou idioma, visitar un altre país i compartir experiències han estat els aspectes més ben valorats pels estudiants

Una trentena de nois i noies dels instituts d'ensenyament secundari Manuel de Cabanyes i Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú han participat d'un nou intercanvi amb alumnes del Collège Bourran de Mérignac.

L'intercanvi va començar el mes d'abril amb la visita a Vilanova i la Geltrú dels joves francesos, mentre que l'estada dels vilanovins a Mérignac es va realitzar del 15 al 23 de maig.

Aprendre francès i català, compartir experiències amb joves de la mateixa edat de la ciutat agermanada, i conèixer la realitat d'altres països d'Europa, han estat els objectius de l'intercanvi. Uns objectius que s'han vist acomplerts amb escreix, ja que els i les joves de Vilanova i la Geltrú han puntuat amb un 8,5 la valoració global de l'experiència.

Segons aquesta valoració, el que més ha agradat als vilanovins han estat les visites a la ciutat de Bordeaux, a la badia d'Arcachon o la Duna du Pyla. D'altra banda, els i les joves han valorat molt positivament la seva estada, destacant-ne l'acolliment de les famílies franceses, la gent que han conegut i l'aprenentatge d'una altra cultura. També molt positiva ha resultat la valoració dels alumnes francesos, durant la seva visita a Vilanova i la Geltrú, destacant aspectes com la climatologia, el sol, la platja i el temps lliure amb les famílies que els van acollir.

L'intercanvi és una iniciativa que es caracteritza per la tasca pedagògica que fan el professorat dels instituts al llarg de sis mesos. Una feina que es concreta en treballs comuns als centres educatius de Mérignac i de Vilanova i la Geltrú, per tal d'establir una comunicació entre els joves, mitjançant e-mail, abans que es produeixi l'intercanvi presencial. La implicació, doncs, del docent resulta bàsica per desenvolupar el projecte pedagògic de l'institut fora de les aules, i possibilita que els joves coneguin altres realitats.

Des de la regidoria de Joventut, Política Lingüística i Agermanaments de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es vol agrair la tasca que han fet alumnes, professorat i famílies, les quals han participat acollint als nois i noies de Mérignac a les seves cases, modificant i adaptant la seva quotidianitat per atendre'ls.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00