Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2012

Cloenda de l'espai de trobada InterDID, del projecte Dona, Identitat, Diversitat

La regidora de Cultura, Marijó Riba, va acompanyar les dones en la visita a les entranyes de l'Auditori   La regidora de Cultura, Marijó Riba, va acompanyar les dones en la visita a les entranyes de l'Auditori

Més de 25 dones han participat en aquesta edició de l'espai de trobada per a dones de diferents edats i orígens. La cloenda ha consistit en una vista als equipaments culturals de la ciutat

El Projecte "Dona, Identitat, Diversitat" l'organitza l'Ajuntament de VNG a través del Servei de Convivència amb la intenció de cultivar les relacions entre dones de la ciutat de diferents procedències i edats, per anar creant vincles i oblidant prejudicis, descobrint altres maneres de viure i entendre la vida, tot compartint experiències i intercanviant coneixements.

Des dels inicis del projecte l'any 2008, s'han anat realitzant tallers, de 12 sessions de durada, en diferents barris de la vila, com el Nucli Antic, el Barri de Mar o el Tacó. Han format part d'aquesta experiència més d'un centenar de dones.

L'any 2010, amb l'objectiu de cohesionar la relació entre les participants dels diferents tallers, es va crear aquest espai de trobada estable anomenat InterDID. Durant aquest curs l'InterDID ha aplegat dones d'entre 30 i 70 anys, amb orígens tan diversos com Moldàvia, Rússia, Guinea, Marroc, Índia, Filipines, Catalunya i la resta de l'estat.
Dimecres se'n va fer la cloenda amb una visita guiada a dos equipaments culturals de la ciutat: el Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà, on a més de conèixer les entranyes dels equipaments van gaudir d'una petita actuació musical. La regidora de Cultura, Marijó Riba, les va acompanyar en la visita, on va remarcar la importància de crear una xarxa de coneixença entre les dones de diferents cultures, un fet enriquidor per la ciutat.

En aquest espai setmanal s'han anat recollint records i experiències vitals dia rere dia, mostrant d'aquesta manera que és possible una convivència cada cop més enriquida per la interculturalitat. Cal destacar especialment la participació d'aquestes dones en els actes commemoratius del Dia de la Dona, on van fer una pintada de mandales, i també en la celebració del Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00