Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2012

Comencen les inscripcions per a la quarta edició del mercat de segona mà i d'intercanvi

Aquesta edició del Mercat coincidirà amb els actes del Dia del Medi Ambient   Aquesta edició del Mercat coincidirà amb els actes del Dia del Medi Ambient

Després de l'èxit de participació i de públic assolit en la darrera edició, el mercat s'amplia de 100 a 200 parades.

Les inscripcions per participar a la quarta edició del mercat de segona Mà i intercanvi comencen aquest dilluns, dia 14, i s'allarguen fins al dia 27. Diumenge 10 de juny la plaça de les Casernes acollirà de nou el mercat, que en aquesta ocasió coincidirà amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny. En aquest sentit, la jornada es desenvoluparà conjuntament amb la Mostra de l'Agenda 21 escolar i la Fira de les energies renovables.

En la darrera edició del Mercat, celebrada el 15 d'abril, l'organització va rebre al voltant de 250 peticions per instal·lar una parada, però només en va poder atendre un centenar. Aquest fet, sumat a l'alt nombre de ciutadans que van visitar el Mercat, han posat en evidència la necessitat d'ampliar el nombre de parades. A més, segons el resultat de l'enquesta que es va fer als participants, a banda de valorar molt positivament l'experiència, manifestaven la intenció de repetir en properes edicions.

Les persones interessades a participar a la quarta edició del Mercat de segona mà i d'intercanvi poden fer les inscripcions presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o bé a través del web municipal on trobaran les bases i tota la informació necessària. Formulari inscripció.

El Mercat té per objectiu afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3 R": reduir, reutilitzar i reciclar, i es pot intercanviar, regalar, comprar o vendre objectes, sempre que siguin de segona mà. Els articles han d'estar en bon estat i tenir una qualitat mínima, ja que la finalitat és que es puguin reutilitzar. No està permès intercanviar ni vendre productes perillosos o nocius, ni animals, ni aliments, ni restes d'estoc.

Turuta

En la darrera edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi es va posar en funcionament la moneda social local, la Turuta, que tornarà a ser present el 10 de juny amb una parada de l'Oficina de Canvi Local i la col·laboració dels participants. La Turuta sorgeix d'un projecte impulsat per l'associació ECOL3VNG (ecosistema econòmic, ecològic local), gràcies al qual es pot comprar vendre o intercanviar productes. Durant la jornada del 15 d'abril es va aconseguir 40 nous socis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00