Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/09/2012

S'inaugura oficialment la planta de reciclatge de cartró

Els responsables de Dins Garraf han explicat el funcionament de la planta    Els responsables de Dins Garraf han explicat el funcionament de la planta

L'empresa Dins Garraf gestiona aquesta planta, que permet oferir feina a persones amb dificultats d'inserció. Les empreses Valoriza i Dins Garraf recullen el cartró de VNG i el porten a la planta, situada en terrenys municipals.

L'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Viaris, Glòria García han visitat avui la planta de reciclatge de cartró, que funciona a VNG des del passat mes de maig.

Acompanyades del director de la Fundació Formació i treball Albert Alberich i del director de Dins Garraf, Joan Lluís Climent; les responsables municipals han fet una vista a les instal·lacions per comprovar com funciona el sistema de triatge del cartró que es recull a la ciutat. A la planta, situada davant la deixalleria Punt Net, hi arriba tot el cartró procedent dels contenidors blaus de la ciutat, a banda del cartró procedent de la recollida porta a porta que Dins Garraf fa als comerços. Un cop allà, treballadors de Dins Garraf, formats per aquesta empresa que ofereix formació i feina a persones amb risc d'exclusió, fan el triatge del cartró i el col·loquen dins la màquina compactadora. Una màquina que treu paquets de 700 quilos de pes, que posteriorment són traslladats setmanalment a una planta de reciclatge.

L'Alcaldessa ha explicat durant la visita que "el que abans costava diners a l'Ajuntament -el servei de recollida de cartró-, ara surt a cost zero. I a més, donem feina a 4 persones gràcies a un servei que s'autofinancia. Què més podem demanar?". 

La planta dóna feina a 4 persones
La planta dóna feina a 4 persones
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00